Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Pensasleikkuri.

Pensasaidan leikkaaminen

Leikkuutestit tehtiin kolmella pensastyypillä: havupensaalla (sypressi tai tuija), kesävihannalla pensaalla (likusteri) ja ainavihannalla pensaalla (laakeripuu).

Laboratorion asiantuntijat arvioivat pensasleikkureiden leikkuukykyä, työn jälkeä ja leikkuunopeutta. Testissä leikattiin sekä pystytasossa että vaakatasossa.

Käyttömukavuus

Asiantuntijat arvioivat laajasti laitteen käyttöominaisuuksia. He arvioivat esimerkiksi laitteen tasapainoa, kahvoja, akun käsittelyä, teräsuojaa, käyttöpainikkeita, käytön raskautta ja laitteen jumiutumisia sekä käytön helppoutta vaaka- ja pystytasossa. Lisäksi testaajat antoivat subjektiivisen arvion melun häiritsevyydestä.

Akku

Akkukäyttöisiltä laitteilta mitattiin toiminta-aika yhdellä latauksella ja latautumisnopeus. Ennen mittausten tekemistä akut ladattiin ja tyhjennettiin kolme kertaa.

Turvallisuus

Laitteiden mekaaninen turvallisuus ja sähköturvallisuus tarkastettiin. Laboratorion asiantuntijat arvioivat onko laite suunniteltu siten, että normaalikäytössä itsensä vahingoittaminen on epätodennäköistä. He varmistivat, että laite käynnistyy vasta kun molempien kahvojen käynnistyspainikkeet on painettu pohjaan ja että laite sammuu heti, kun kummasta tahansa painikkeesta päästetään irti.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.