Kanan koipipalat
Ruokalämpömittarin anturi sijoitettiin uunissa paistettujen kanan koipipalojen paksuimpaan kohtaan, koskematta luuhun. Mittauksen lukemaa verrattiin kalibroidun anturin lukemaan ja mittauksen tasaantumiseen kulunut aika kirjattiin ylös. Mittauksen aikana huomioitiin myös, onko anturi tarvittavan pitkä, anturipään sijoittamisen ja poistamisen helppous sekä anturin jättämän reiän koko.
Jauhelihapihvi uunissa
Uuninkestävien paistomittarien anturi sijoitettiin 700 gramman jauhelihapihvin (halkaisija 15 cm) keskiöön, kalibroidun anturin viereen. Pihviä kypsennettiin 200 °C:n lämpötilassa, kunnes kalibroitu anturi näytti 65 °C (noin 32–43 minuuttia). Paistomittarin sen hetkistä lukemaa verrattiin todelliseen 65 asteen lämpötilaan.
Käyttömukavuus
Laitteiden käyttömukavuutta arvioi kolme laboratorion asiantuntijaa. Laitteiden käyttömukavuudesta arvioitiin paperinen sekä mahdollinen verkon käyttöohje, ruokalämpömittareiden käyttö ja luettavuus sekä paistomittareiden käyttö ja ilmoitukset uunissa. Tämän lisäksi huomioitiin laitteiden puhdistaminen, ylläpito sekä mahdollinen kalibrointi, laitteiden varastointi (taipuva anturi ja kotelo) sekä laitteen älyominaisuudet ja sovelluksen lataaminen.
Rakenteen laatu
Rakenteen laadussa huomioitiin käytettyjä materiaaleja sekä rungon ja anturin jämäkkyyttä. Rakenteen laatua arvioitiin myös pudotustestillä, jossa mittarit pudotettiin 90 senttimetrin korkeudelta laattalattialle. Pudotuksen jälkeen vaurioita arvioitiin asteikolla 1–5, jonka lisäksi laitteilla mitattiin lämpötiloja vedestä ja tuloksia verrattiin kalibroidun anturin mittaustuloksiin.
Testitulokset
Artikkeli