Paistinpannu.

Näin testasimme

Testi tehdään puolueettomassa laboratoriossa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Paistinpannu.

Ruuan tarttuminen

Ruuan tarttumista pannuun testattiin paistamalla 130-asteisella pannulla kananmunia. Munia paistettiin 4 minuuttia, minkä jälkeen paistetun munan irtoaminen pannusta arvosteltiin.

Lämmön jakautuminen

Pannujen lämpenemisen tasaisuutta testattiin lämpökameran avulla. Testit tehtiin sekä keraamisella liedellä että induktioliedellä.

Teknisten mittausten lisäksi pannuilla paistettiin lettuja, joiden paistotuloksen tasaisuus arvosteltiin. Letut paistettiin 200-asteisella pannulla keraamista liettä käyttäen.

Myös pannujen paistopinnan tasaisuus mitattiin. Arvostelussa huomioitiin pinnan tasaisuus 200-asteisena. Pannut kuumennettiin sekä keraamisella liedellä että induktioliedellä.

Pannun lämpenemisnopeus

Lämpökameran avulla mitattiin kuinka nopeasti pannu saavuttaa 200 asteen pistelämpötilan ja kuinka nopeasti pannun keskilämpötila nousee 180 asteeseen.

Käyttömukavuus

Laboratorion asiantuntijat arvostelivat pannun käyttömukavuutta paistamalla ohukaisia. Huomiota kiinnitettiin käsiteltävyyteen, kuten esimerkiksi pannun painoon ja tasapainoon. Yleisen käytettävyyden lisäksi arvioitiin kahvan kuumeneminen.

Paistinpannu, jonka pinta on puoliksi teipattu ja jonka päällä on muttereita.

Kulutuskestävyyttä testattiin asettamalla pannulle 1,6 kg teräsmuttereita ja asettamalla pannu tämän jälkeen 10 minuutiksi värähtelevälle alustalle.

Kulutuskestävyys

Paistopinnan kulutuskestävyyttä testattiin asettamalla pannu värähtelevälle alustalle 10 minuutin ajaksi. Pannuun laitettiin 1,6 kiloa teräsmuttereita testin ajaksi. Osa pannun pinnasta peitettiin suojaavalla teipillä, jotta paistopinnan ominaisuuksia voitiin vertailla uutena ja kulutuskestävyystestin jälkeen.

Kulutuskestävyystestit toistettiin kolme kertaa. Jokaisen testikerran jälkeen pannuilla paistettiin munia Ruuan tarttuminen -kohdassa kuvatulla tavalla.

Naarmunkestävyys

Paistopinnan naarmuuntumisherkkyyttä testattiin lämmittämällä pannut ensin 100-asteisiksi ja sitten tekemällä pintaan viiltoja erityisellä naarmuuntumistesterillä.

Pohjan vääntyminen

Pohjan vääntymisherkkyyttä testattiin kuumentamalla pannua ensin 5 minuuttia liedellä täydellä teholla ja sitten laittamalla pannu 20-asteiseen veteen. Testi toistettiin 10 kertaa, mutta pannun annettiin jäähtyä toistojen välillä. Testin lopuksi pohjan suoruus mitattiin.

Testitulokset

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Sivun kuvat: ICRT

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.