Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Painepesuri.

Testausolosuhteet

Eri pintoja puhdistettiin valmistajan ohjeistamilla suuttimilla ja tekniikalla. Kaksi eri laboratorioiden asiantuntijaa suorittivat testin. Jos tuloksissa ei päästy yksimielisyyteen, otettiin mukaan kolmas arvioija.

Suorituskyky

Testeissä arvioitiin, kuinka hyvin painepesurit pystyvät puhdistamaan 1 neliömetrin kokoisia erilaisia pintoja kohtuullisessa ajassa. Testialueilla oli pinttynyttä likaa ja pihakivillä ja laatoilla sammalta ja rikkaruohoja. Suuttimen etäisyys maasta oli noin 30–50 cm. Pinttyneen lian kohdalta testaajan piti pyyhkäistä vähintään kolme kertaa.

Auton puhdistus suoritettiin samankokoisille autoille. Autoja ei ollut puhdistettu vähintään seitsemään päivään eikä niillä ollut ajettu yli 400:ää kilometriä edellisen pesun jälkeen. Autojen pinnat puhdistettiin pinttyneestä liasta kuten kurasta, hyönteisistä sekä jarrupölystä. Suuttimien käytössä ja pesuaineen annostelussa noudatettiin valmistajan antamia ohjeita. Jos tuotteen mukana toimitettiin autoharja, toistettiin testi harjapäätä käyttäen.

Painepesureiden tehokkuutta arvioitiin puhdistamalla metrin levyistä aluetta betonipinnalta. Suuttimella pyyhkäistiin vasemmalle ja oikealle sekä alas, ja toistoja jatkettiin minuutin verran. Puhdistuksen piti olla tasaista, ja suihkun piti näkyvästi poistaa likaa. Normaalisuuttimella ja terassipesurilla tuli puhdistaa samalta korkeudelta, seuraten valmistajan antamia ohjeita.

Käyttömukavuus

Laitteiden käyttömukavuutta arvioivat samat laboratorion asiantuntijat kuin suorituskykyä. Jos tuloksissa ei päästy yksimielisyyteen, otettiin mukaan kolmas arvioija. Testaajat arvioivat muun muassa suuttimien ja terassipesurin käyttöä, vesisuihkun ja vedenpaineen säätöjä, kokoamista, liikuttelua ja varastoimista sekä auton pesemistä ja käyttäjän kuivana pysymistä. Asiantuntijoiden oman arvion ohella arvioinnissa otettiin huomioon myös sopivuus vanhemmille ihmisille, ihmisille joilla on fyysisiä rajoitteita, eri kätisyyksille sekä erimittaisille ja -kokoisille käyttäjille.

Melu

Painepesureiden melua mitattiin käytön aikana metrin etäisyydeltä moottorista, ja asiantuntijat arvioivat melun häiritsevyyttä myös subjektiivisesti.

Vedenkulutus

Laitteiden vedenkulutusta mitattiin pihakivien puhdistuksen aikana.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Testausta ympäri vuoden

Testimme on käynnissä jatkuvasti, mikä tarkoittaa sitä, että samaan testilaboratorioon lähetetään jopa joka kuukausi uusi testierä tuotteita. Testausmenetelmät ja arvosteluperusteet pidetään samoina testierästä toiseen, jotta eri testierissä testattujen tuotteiden tuloksia voisi vertailla keskenään. Arvosteluperusteet saadaan pidettyä samoina esimerkiksi referenssilaitteiden avulla, jolloin aiemmin testattu tuote testataan uudelleen ja sitä käytetään vertailukohtana uusille testattaville tuotteille.

Tarkistamme testattujen tuotteiden saatavuuden Suomessa myös aiemmin testattujen tuotteiden osalta aina kunkin testin julkaisuhetkellä. Poistamme tuolloin tuotelistasta ne aiemmin testatut tuotteet jotka eivät ole enää saatavilla. Näin varmistamme että lukijalla on mahdollisimman ajantasainen listaus testatuista saatavilla olevista tuotteista.

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.