Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Oksasakset.

Leikkaamistesteissä testattiin oksasaksien suorituskykyä eripaksuisilla oksilla. Lisäksi laboratorion asiantuntijat arvioivat leikkauksen helppoutta, leikkaustuloksen siisteyttä sekä sitä, kuinka paljon voimaa oksasaksien käyttämiseen tarvitaan. Leikkaustesteissä leikattiin 5 ja 10 millimetriä paksuja, pehmeitä kasvin tai kukan varsia sekä 5, 10, 15 ja 20 millimetriä paksuja, kovia puun, pensasaitojen tai pensaiden oksia.

Helppokäyttöisyydessä huomioitiin muun muassa oksasaksien terän turvalukon helppokäyttöisyys, kahvojen mukavuus ja helppokäyttöisyys, saksien laatu, paino ja tasapainotus, terien irrottaminen, vaihtaminen ja teroittaminen, sopivuus vasenkätisille, käyttömukavuus hansikkaita käytettäessä, käsien väsyminen ja kipeytyminen sekä saksien löytyvyys nurmikolta (väri).

Henkilö leikkaamassa ohutta oksaa oksasaksilla.

Saksien kestävyyttä testattiin leikkaamalla 10–15 millimetriä paksuja, puumaisia varsia tai oksia 400 kertaa. Leikkuujälki arvioitiin testin alussa ja lopussa. Terien terävyys testattiin ennen kestävyystestiä ja sen jälkeen. Kestävyystestissä huomioitiin lisäksi muun muassa mahdolliset löystyneet ruuvit ja hapertuneet kahvat.

Saksien laadussa huomioitiin muun muassa oksasaksien valmistusmateriaalit.

Pudotuskestävyyttä arvioitiin pudottamalla oksasaksia 5 kertaa 1,5 metrin korkeudelta betonialustalle.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.