Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden kuluttajalehtien kanssa.

Suorituskyky

Mesh-verkkolaitteet testattiin suuressa omakotitalossa, jonka pihalla oli puutarhavaja. Signaalinvahvuudet ja tiedonsiirtonopeudet mitattiin talon kaikissa huoneissa, autotallissa sekä erillisessä puutarhavajassa. Signaalinvahvuuksista eri sijainneissa muodostettiin kuuluvuuskartat.

Päätelaitteina käytettiin älytelevisiota, Android- ja iPhone-puhelimia sekä Mac- ja Windows tietokoneita.

Useamman päätelaitteen mittauksissa käytettiin eri laitetyyppejä, sekä lähellä tukiasemaa että kaukana tukiasemasta.

Testasimme mesh-tukiasemien langattoman verkon tiedonsiirtonopeutta sekä yhdellä että useammalla päätelaitteella, päätelaitteiden sijaitessa sekä lähellä tukiasemaa että kauempana tukiasemasta. Tiedonsiirtonopeuksissa huomioitiin sekä lataus- että lähetysnopeus. Latausnopeus sai testeissämme suuremman painoarvon.

Langattoman verkon tiedonsiirtonopeuksien lisäksi testasimme tukiasemien signaalien kuuluvuudet sekä 2,4 että 5 gigahertsin verkoissa ja myös langallisen ethernet-verkon siirtonopeudet.

Helppokäyttöisyys

Arvosanassa huomioimme muun muassa päivittäisen käytön helppouden, mobiilisovelluksen, selainkäyttöliittymän, ensiasennuksen helppouden ja kotiautomaatiopalvelut.

Ominaisuudet

Arvosanassa huomioimme muun muassa reititinominaisuudet, tuetut wifi-verkot ja -protokollat, langattoman verkon toiminnot ja mesh-verkkotoiminnot. Reititinominaisuuksissa huomioimme esimerkiksi liikenteen priorisoinnin (QoS), palomuurin, liikenteen suodatuksen laitekohtaisen MAC-osoitteen perusteella, liikenteen ajallisen suodatuksen, dynaamisen nimipalvelun, osoitteenmuunnoksen (NAT) ja IPV6-protokollan tuen. Lisäksi huomioimme muun muassa tuetut wifi-verkkotaajuudet sekä -protokollat ja 5 gigahertsin radioiden määrän.

Lisäominaisuudet

Arvostelimme muun muassa langallisten ethernet-liitäntöjen määrät ja nopeudet sekä langattomien verkkoyhteyksien kaistanleveydet.

Ympäristöseikat

Arvosanassa huomioimme mesh-verkkolaitteiden rakenteen laadun sekä sähkönkulutuksen.

Tietoturvatesti

Arvosanassa on huomioitu esimerkiksi asennuksen aikainen tietoturva, pilvipalveluiden, käyttöliittymän, wifin ja sovellusten salasanat sekä testaushetkellä uusimman varusohjelmiston (firmware) tietoturvaongelmat että valmistajan takaamat tietoturvapäivitykset. Tietoturvatestin arvosana ei vaikuta kokonaispistemäärään.

Testitulokset

Artikkeli

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.