Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden riippumattomien kuluttajalehtien kanssa.

Leivänpaahdin, jossa on kaksi paahtoleipää.

Paahtaminen

Laitteilla paahdettiin sekä tuoretta että pakastettua leipää. Ennen paahtamista paahtimesta etsittiin parhaan värin tuottava asetus. Paahtimeen laitettiin kaksi tai neljä leipäviipaletta kerrallaan. Sen jälkeen mitattiin leipien paahtamiseen kulunut aika sekä arvioitiin paahtuneen alueen laajuus ja lopputuloksen tasaisuus. Arviot teki 3 asiantuntijaa. Parhaan arvion paahtamisen tasaisuudesta saivat paahtimet, joissa koko paahdettu leipä oli kauttaaltaan tasaisen ruskea. Testit toistettiin kolme kertaa.

Käyttömukavuus

Kolme asiantuntijaa arvioivat leivän laittamista paahtimeen, ruskistumisen säätämistä, leivän ottamista pois paahtimesta, keskeytystoimintoa, murutarjottimen käyttöä, paahtimen puhdistamista ja ohjekirjan selkeyttä.

Kestävyys

Asiantuntijat arvioivat muun muassa laitteiden rakennetta, metalliosien lommoontumista ja raapiutumista, osien liitäntöjä ja säätimien kestävyyttä.

Sähkönkulutus

Sähkönkulutus mitattiin paahtimen ollessa valmiustilassa.

Turvallisuus

Laitteille tehtiin sähköturvallisuustestit.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Testausta ympäri vuoden

Testimme on käynnissä jatkuvasti, mikä tarkoittaa sitä, että samaan testilaboratorioon lähetetään jopa joka kuukausi uusi testierä tuotteita. Testausmenetelmät ja arvosteluperusteet pidetään samoina testierästä toiseen, jotta eri testierissä testattujen tuotteiden tuloksia voisi vertailla keskenään. Arvosteluperusteet saadaan pidettyä samoina esimerkiksi referenssilaitteiden avulla, jolloin aiemmin testattu tuote testataan uudelleen ja sitä käytetään vertailukohtana uusille testattaville tuotteille.

Tarkistamme testattujen tuotteiden saatavuuden Suomessa myös aiemmin testattujen tuotteiden osalta aina kunkin testin julkaisuhetkellä. Poistamme tuolloin tuotelistasta ne aiemmin testatut tuotteet jotka eivät ole enää saatavilla. Näin varmistamme että lukijalla on mahdollisimman ajantasainen listaus testatuista saatavilla olevista tuotteista.

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.