Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden riippumattomien kuluttajalehtien kanssa.

Lehtipuhallin.

Suorituskyky

Suorituskyky kertoo kokonaisarvion siitä, kuinka hyvin malli puhaltaa ja imee lehtiä sekä silppuaa niitä. Jokaista laitetta testasi kaksi asiantuntijaa.

Lehtien puhaltaminen

Testaajat puhalsivat lehtiä nurmikolta, kukkapenkistä ja kovalta alustalta. He mittasivat puhaltamiseen kuluneen ajan sekä arvioivat 5-portaisella asteikolla, kuinka tehokkaasti kukin laite toimi, kuinka paljon käyttämiseen tarvittiin voimaa ja kuinka helppoa oli ohjata lehtien suuntaa.

Lehtien imeminen

Imu- ja silppuamisominaisuus oli vain sähkökäyttöisillä laitteilla. Testaajat imivät lehtiä sora-alustalta ja nurmikolta sekä silppusivat lehdet. He mittasivat imemiseen kuluneen ajan sekä arvioivat 5-portaisella asteikolla, kuinka tehokkaasti kukin laite toimi, kuinka paljon käyttämiseen tarvittiin voimaa ja kuinka helppoa oli tyhjentää keräyspussi. Lisäksi testaajat mittasivat pussiin kertyneen soran määrän.

Käyttömukavuus

Mallien käyttömukavuutta arvioitiin 5-portaisella asteikolla. Kaksi asiantuntijaa antoi arvionsa, kuinka helppoa kutakin laitetta on käyttää ja arvioivat sen lisäksi yksityiskohtaisemmin laitteiden eri ominaisuuksia.

Asiantuntijat arvioivat, kuinka helppoa virtakytkimen käyttö on ja kuinka painavalta puhallin tuntuu. Lisäksi he arvioivat, ovatko kahvat mukavia käyttää ja ovatko laitteen tasapaino ja käyttöasento hyvät sekä puhallus- että imumoodissa. Edelleen he arvioivat, kuinka helppoa on siirtyä puhallusmoodista imumoodiin, tarvitaanko siinä työkaluja ja ovatko ne saatavilla. Lisäksi arvioitiin, kuinka helppoa on irrottaa ja kiinnittää keräyspussi sekä tyhjentää se.

Arvioinnin kohteena olivat myös käynnistys, käynnistysmerkinnät ja -säätimet, laitteen kokoaminen, hihnojen mukavuus, peruspuhdistus sekä tukosten ja roskien puhdistaminen siipipyörän ympäriltä ja laitteen ja siihen kuuluvan sähköjohdon varastoimisen helppous sekä käyttöohjeet.

Ympäristö

Ympäristöarvosanassa arvioitiin 5-portaisella asteikolla laitteiden melua sekä mitattiin melu desibelimittarilla puhallus- ja imumoodissa. Lisäksi arvioitiin laitteiden tärinää.

Akku

Akun arvosana muodostui akun keston ja akun latauksen keston mittaustuloksista.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.