Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Äänenlaatu

Testiin osallistui viisi kokenutta kuuntelijaa. Panelistit ovat eri-ikäisiä ja heillä on erilaiset musiikkimaut. Äänenlaatua arvosteltiin kuuntelemalla puhetta, klassista musiikkia, pop-musiikkia ja jazzia. Kuuntelut tehtiin hiljaisessa kuunteluhuoneessa. Ennen jokaista kuuntelua kuunneltiin hyvää ja huonoa referenssikuuloketta. Jokaiselle kuulokkeella kuunneltiin yhteensä kahdeksaa erilaista äänitettä. Lopullinen äänenlaadun arvosanan määräytyi kunkin kuuntelijan määrittelemän kokonaisäänenlaadun arvion perusteella.

Äänitoiminnot

Testasimme miten paljon kuulokkeet vuotavat ääntä ympäristöön. Lisäksi testattiin vastamelutoiminnon laatu. Kuulokkeet arvosteltiin sekä teknisten mittausten että testipaneelin arvioiden perusteella. Tekniset mittaukset tehtiin GRAS-korvasimulaattoria käyttäen. Arvosanaan vaikutti myös langattoman käytön häiriöttömyys ja akulla varustettujen kuulokkeiden toiminta akun tyhjentyessä. Arvostelussa huomioitiin mahdollisuus johdolliseen kuunteluun akun loputtua.

Käyttömukavuus ja kestävyys

Kuulokkeiden mukavuus päässä arvosteltiin. Pannan pehmusteet ja mukavuus sekä kuulokkeisen asettaminen päähän ja pois päästä arvioitiin. Lisäksi huomioitiin mahdollisen kaapelin aiheuttama melu liikuttaessa ja kuulokkeiden merkinnät. Kestävyyttä laboratorion asiantuntijat arvioivat tutkimalla kuulokkeen rakennetta, kuten saranoita, ja käytettyjä valmistusmateriaaleja.

Monipuolisuus

Langattomien kuulokkeiden arvostelussa huomioitiin säilytyskotelo ja kuulokkeen merkinnät.

Akunkesto

Kuulokkeiden toiminta-aika testattiin soittamalla musiikkia normaalilla äänenvoimakkuudella siten, että toiminnot kuten vastamelutoiminto olivat päällä.

Testitulokset

Artikkeli

Testausta ympäri vuoden

Huom! Testimme on käynnissä jatkuvasti, mikä tarkoittaa sitä, että samaan testilaboratorioon lähetetään jopa joka kuukausi uusi testierä tuotteita. Testausmenetelmät ja arvosteluperusteet pidetään samoina testierästä toiseen, jotta eri testierissä testattujen tuotteiden tuloksia voisi vertailla keskenään. Arvosteluperusteet saadaan pidettyä samoina esimerkiksi referenssilaitteiden avulla, jolloin aiemmin testattu tuote testataan uudelleen ja sitä käytetään vertailukohtana uusille testattaville tuotteille.

Tarkistamme testattujen tuotteiden saatavuuden Suomessa myös aiemmin testattujen tuotteiden osalta aina kunkin testin julkaisuhetkellä. Poistamme tuolloin tuotelistasta ne aiemmin testatut tuotteet jotka eivät ole enää saatavilla. Näin varmistamme että lukijalla on mahdollisimman ajantasainen listaus testatuista saatavilla olevista tuotteista.

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.