Laajat kotivakuutukset

Testasimme kahdeksan laajaa kotivakuutusta. Omakotitaloasuja voi säästää yli 300 euroa vuodessa kilpailuttamalla kotivakuutuksensa. Vakuutuksen saa nyt halvemmalla kuin kaksi vuotta sitten.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Miten valita paras kotivakuutus?

Kotivakuutusten testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Kotivakuutuksen kilpailuttaminen voi olla vaikeaa. Artikkelissa kerromme mihin asioihin on hyvä kiinnittää huomiota vakuutusta valitessa.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Kotivakuutus kulkee mukanamme läpi elämän, siitä alkaen kun muutamme omillemme aina palvelukotiin asti. Vuosikymmenten saatossa vakuutusmaksuista kertyy melkoinen summa. Siksi ei ole samantekevää, maksaako vakuutus vuodessa satasia vai tonnin.

Koska kotivakuutus ei ole lakisääteinen, sen sisältöön ja siten myös hintaan vaikuttaa monta tekijää, kuten vakuutuksenottajan ikä, asunnon koko ja sijainti sekä se, asuuko vuokralla vai omassa kodissa.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja hintoja jokaisesta testin vakuutuksesta. Testimme auttaa sinua selvittämään, mikä on paras kotivakuutus omaan asumistilanteeseesi. Vakuutusten hinnat on kerrottu erikseen niin kerrostalossa, rivitalossa kuin omakotitalossakin asuvalle.

Laajojen kotivakuutusten vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 27.4.2022 ja painetun lehden numerossa 3/2022.

Lattia, jolla on vettä.

Näin testasimme laajat kotivakuutukset

Kotivakuutukset testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti. Testissä arvioimme vakuutusten ehdot, hinnan ja asiakkaiden tyytyväisyyden vakuutusyhtiöönsä.

Kotivakuutuksille ei ole olemassa listahintoja, sillä vakuutuksen hintaan vaikuttaa moni asia. Pyysimme testiä varten vakuutusyhtiöiltä laajan kotivakuutuksen hinnan 8 erilaiselle esimerkkiasiakkaalle. Asiakkaat olivat mahdollisimman erilaisia keskenään.

Lue lisää kotivakuutusten testauksesta

Nämä laajat kotivakuutukset testasimme

Fennia Laaja kotivakuutus
If Laaja kotivakuutus
LähiTapiola Laaja kotivakuutus
Pohjantähti kotivakuutus
Pohjola Vakuutus Omakoti-, vastuu-, oikeusturva- ja matkatavaravakuutus
POP Vakuutus L
Säästöpankin Vakuutukset Kotivakuutus
Turva Laaja kotivakuutus

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.