Hero image

Näin testasimme

Testi tehdään puolueettomassa laboratoriossa yhdessä eri maiden kuluttajalehtien kanssa.

Kolme konetiskitablettia.

Testissä analysoitiin konetiskiainetablettien puhdistuskykyä ja lasien kalvottumista. Testit tehtiin pehmeällä vedellä, jonka kovuus oli saksalaisina asteina noin 3,9 °dH. Laboratorion asiantuntijat arvioivat puhdistuskykyä ja kirkkautta visuaalisesti. Testissä hyödynnettiin saksalaisen pesuainealan järjestön IKW:n testimenetelmiä ja arvosteluperusteita.

Astianpesukoneeseen ei lisätty suolaa. Classic-tyyppisten tablettien koneellisiin lisättiin standardin mukaista C-tyypin huuhtelukirkastetta. All-in-1 -tyyppisten tablettien koneellisiin ei lisätty huuhtelukirkastetta, koska ne sisältävät kirkasteen jo valmiiksi. Jokaisen koneellisen sekaan laitettiin 50 grammaa IKW:n testimenetelmien mukaista ylimääräistä testilikaa.

Kolme lasia, joissa on kiinnipalanutta maitoa.

Kiinnipalanut maito on vaikea puhdistettava.

Puhdistuskyky

Pesuainetablettien pesukykyä testattiin neljällä erityyppisellä testilialla: tee, kiinnipalanut maito, puuro ja munankeltuainen.

Posliinikuppiin kuivunut tee on valkaistavaa likaa. Lasiin kiinni palanut maito on pinttynyttä likaa. Lautaselle kuivunut puuro on tärkkelyspitoista likaa. Ruostumattomaan teräkseen kiinni kuivunut munankeltuainen on proteiinilikaa.

Esimerkiksi keltuainen levitettiin ensin testiastiaan, minkä jälkeen keltuainen sai ensin kuivua huoneenlämmössä ja sen jälkeen vielä 30 minuuttia 80°C uunissa.

Jokaisen tabletin osalta testilikojen poistuminen arvosteltiin yhteensä 18 kertaa. Teetä ja maitoa sisältävät astiat sijoitettiin astianpesukoneen ylätasolle. Puuroa ja keltuaista sisältävät astiat pestiin koneen alatasolla. Pesuohjelmana käytettiin normaaliohjelmaa, jonka kesto oli 80 minuuttia ja lämpötila 45°C. Huuhtelulämpötila oli 55°C.

Kirkkaus

Tuotteiden kyky pitää astiat kirkkaina ja tahrattomina testattiin. Testissä pestiin kolme juomalasia ja kolme viinilasia yhteensä viisi kertaa. Lasien kirkkaus ja pisarajäljet arvosteltiin puoli tuntia pesuohjelman päättymisen jälkeen.

Pesuohjelmana käytettiin normaaliohjelmaa, jonka kesto oli 90 minuuttia ja lämpötila 55°C. Myös tässä testissä koneeseen laitettiin lisälikaa.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Sivun kuvat: ICRT ja IStock

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.