Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden riippumattomien kuluttajalehtien kanssa.

Keittiövaaka.

Punnitseminen

Arvosanassa huomioitiin punnituksen tarkkuus, punnituksen toistettavuus ja vaa’an herkkyys pienille muutoksille. Testit tehtiin tasaisella työtasolla ja tarkistetuilla testipunnuksilla.

Tarkkuus

Tarkkuutta mitattiin punnitsemalla 25, 50, 100 ja 500 gramman sekä 1 ja 2 kilogramman kuormat. Lisäksi punnittiin kunkin vaa’an suurimman ilmoitetun kapasiteetin mukainen kuorma. Testit toistettiin kahdesti. Mikäli mittauskertojen välillä oli eroa, tehtiin vielä kolmas punnitus.

Punnituksen toistettavuus

Punnituksen toistettavuutta testattiin tekemällä kolme mittausta 500 gramman kuormalla.

Vaa’an herkkyys

Vaa’an herkkyyttä pienille muutoksille testattiin lisäämällä 500 gramman kuormaan ensin 1 gramman paino, ja sen jälkeen 2, 5 ja 10 gramman painot.

Käyttömukavuus

Kolme laboratorion asiantuntijaa arvosteli vaakojen käyttömukavuuden. He arvioivat käyttöohjeet, käyttöönoton helppouden, punnitsemisen helppouden, puhdistamisen helppouden, ylläpidon ja säilytyksen.

Käyttöönoton helppoutta arvioitaessa kiinnitettiin huomiota painikkeiden kokoon ja sijoitteluun sekä merkkivalojen selkeyteen. Punnitsemisen helppouden arvioon vaikutti muun muassa tason koko, näytön luettavuus, vaa’an kapasiteetti, mahdollisen kulhon tilavuus ja laitteen vakaus pöydällä.

Asiantuntijat arvioivat kuinka helppoa vaa’an puhdistaminen on ja kuinka helposti laitteen sisälle menee nestettä puhdistamisen yhteydessä. Lisäksi arvosteltiin paristojen vaihtamisen helppous, vaa’an paino ja kannettavuus sekä säilyttämisen helppous.

Rakenteen laatu

Asiantuntijat arvostelivat laitteen materiaalien ja viimeistelyn laadun ja laitteen rakenteen tukevuuden. Lisäksi tehtiin pudotustestit 85 senttimetrin korkeudelta laattalattialle.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Testausta ympäri vuoden

Testimme on käynnissä jatkuvasti, mikä tarkoittaa sitä, että samaan testilaboratorioon lähetetään jopa joka kuukausi uusi testierä tuotteita. Testausmenetelmät ja arvosteluperusteet pidetään samoina testierästä toiseen, jotta eri testierissä testattujen tuotteiden tuloksia voisi vertailla keskenään. Arvosteluperusteet saadaan pidettyä samoina esimerkiksi referenssilaitteiden avulla, jolloin aiemmin testattu tuote testataan uudelleen ja sitä käytetään vertailukohtana uusille testattaville tuotteille.

Tarkistamme testattujen tuotteiden saatavuuden Suomessa myös aiemmin testattujen tuotteiden osalta aina kunkin testin julkaisuhetkellä. Poistamme tuolloin tuotelistasta ne aiemmin testatut tuotteet jotka eivät ole enää saatavilla. Näin varmistamme että lukijalla on mahdollisimman ajantasainen listaus testatuista saatavilla olevista tuotteista.

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.