Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.
Laboratorion asiantuntijat tarkastivat kanelit aistinvaraisesti havaittavien virheiden varalta. Kaneleilta vaadittiin hienojakoista pulverimaista koostumusta, oikeanlaista ruskeaa väriä, kanelille ominaista tuoksua sekä terävää, mausteista ja aromaattista makua. Kaneleissa ei saanut olla vieraita hajuja tai makuja.
Kaneleista erotettiin eteeriset öljyt tislaamalla ja niiden määrä mitattiin. Epäpuhtaudet ja kosteus Kaneleiden hiekka-, tuhka- ja kosteuspitoisuus mitattiin.
Tuotteiden homepitoisuus määritettiin. Kanelit tutkittiin myös salmonellabakteerien varalta.
Kaneleista tutkittiin kumariini, homemyrkyt ja PAH-yhdisteet. Homemyrkyistä eli mykotoksiineista tutkittiin aflatoksiinit B1, B2, G1 ja G2. Testiarvostelussa huomioitiin näiden neljän yhteismäärä. PAH-yhdisteistä tutkittiin bentso(a)antraseeni, kryseeni, bentso(b)fluoranteeni ja bentso(a)pyreeni. Testiarvostelussa huomioitiin taas näiden neljän yhteismäärä. Kilossa kanelia sai olla enintään 50 mikrogrammaa PAH-yhdisteitä.
Sivun kuvat: IStock
Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.