Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Johdollinen iskuporakone.

Suorituskyky

Laitteilla tehtiin poraus ja ruuvaustestit. Porausta testattiin kalkkikiveen, puuhun ja metalliin.

Porauksessa suorituskykyä mitattiin poraamalla reikiä eri materiaaleihin (pyökki, teräs ja kalkkikivi) 6 millin terillä eri syvyyksiin.

Ruuvauksessa arvioitiin kierrosnopeuden ja vääntömomentin säädön helppoutta ja joustavuutta sekä työn aloittamista ja ruuvauksen loppuun saattamista alhaisella nopeudella. Työkohteina oli ruuvaus puuhun ja metalliin. Ruuvauskokeet tehtiin mäntyyn (6×80 mm), pyökkiin (8×80 mm) ja teräkseen (6×16 mm).

Iskuporausta testattiin graniittiin 6 mm:n poranterällä ja betoniin 6, 12 ja 16 millimetrin terillä. Graniittiin porattiin 3 senttimetrin ja betoniin 5 senttimetrin syvyyteen.

Käyttömukavuus

Koneen paino ja tasapainoisuus, käsiin kohdistuva tärinä, käyttökytkinten toiminta ja merkinnät, ergonomia, istukan käyttö, kahvat ja käyttöotteet sekä laitteen puhdistaminen arvosteltiin.

Kolme laboratorion asiantuntijaa arvioi laitteen aiheuttaman melun häiritsevyyttä. Myös työskentelyvalosta annettiin pisteitä. Käyttöohjeista arvioitiin erityisesti pikaohjeet ja käyttöohjeen hyödyllisyys aloittelijalle.

Kestävyys

Testissä jäljiteltiin koneen todellista käyttöä erityisessä testipenkissä. Kestävyystesteissä koneet käyvät läpi testisykliä, jonka aikana porataan yhteensä kymmeniä tunteja. Kestävyystesti vastaa useiden vuosien käyttöä kotioloissa.

Laboratorion asiantuntijat arvioivat rungon rakenteen laatua, käytettyjä materiaaleja ja painikkeita. He arvostelivat myös laitteen huollettavuuden.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.