Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Suorituskyky

Laitteilla tehtiin poraus ja ruuvaustestit. Porausta testattiin kalkkikiveen, puuhun ja metalliin.

Porauksessa suorituskykyä mitattiin poraamalla reikiä eri materiaaleihin (pyökki, teräs ja kalkkikivi) 6 millin terillä eri syvyyksiin.

Ruuvauksessa arvioitiin kierrosnopeuden ja vääntömomentin säädön helppoutta ja joustavuutta sekä työn aloittamista ja ruuvauksen loppuun saattamista alhaisella nopeudella. Työkohteina oli ruuvaus puuhun ja metalliin. Ruuvauskokeet tehtiin mäntyyn (6×80 mm), pyökkiin (8×80 mm) ja teräkseen (6×16 mm).

Iskuporausta testattiin graniittiin 6 mm:n poranterällä ja betoniin 6, 12 ja 16 millimetrin terillä. Graniittiin porattiin 3 senttimetrin ja betoniin 5 senttimetrin syvyyteen.

Käyttömukavuus

Koneen paino ja tasapainoisuus, käsiin kohdistuva tärinä, käyttökytkinten toiminta ja merkinnät, ergonomia, istukan käyttö, kahvat ja käyttöotteet sekä laitteen puhdistaminen arvosteltiin.

Kolme laboratorion asiantuntijaa arvioi laitteen aiheuttaman melun häiritsevyyttä. Myös työskentelyvalosta annettiin pisteitä. Käyttöohjeista arvioitiin erityisesti pikaohjeet ja käyttöohjeen hyödyllisyys aloittelijalle.

Kestävyys

Testissä jäljiteltiin koneen todellista käyttöä erityisessä testipenkissä. Kestävyystesteissä koneet käyvät läpi testisykliä, jonka aikana porataan yhteensä kymmeniä tunteja. Kestävyystesti vastaa useiden vuosien käyttöä kotioloissa.

Laboratorion asiantuntijat arvioivat rungon rakenteen laatua, käytettyjä materiaaleja ja painikkeita. He arvostelivat myös laitteen huollettavuuden.

Testitulokset

Artikkeli

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.