Siirry sisältöön

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä.

Takaisin kauppaan

Jäätelökoneet

Testasimme 12 jäätelökonetta, joista yksi on yleiskoneen lisäosa, jolla voi valmistaa jäätelöä. Osa testin laitteista on esijäädytettäviä ja osa itsejäädyttäviä. Jäätelökoneiden välillä on suuria eroja, ja omiin tarpeisiin parhaan jäätelökoneen valinta kannattaakin tehdä huolella.
Julkaistu: 03.07.2024
Valkoinen jäätelökone.

Testatusti parhaat jäätelökoneet

Mikäli olet jäätelön tai sorbetin ystävä, voi jäätelökone olla hyvä hankinta. Laitteella voi pyöräyttää itselleen juuri sellaisen jäätelön kuin haluaa, ja varsin edullisesti. Testimme avulla saat selville mikä on budjettiisi ja tarpeisiisi paras jäätelökone.

Testasimme koneita kolmella erilaisella reseptillä: sitruunasorbetilla, vaniljajäätelöllä ja jogurttijäätelöllä. Jäätelökonetta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa jäätelön valmistusaikaan sekä siihen, miten hyvin kone valmistaa eri tyyppisiä jäätelöitä tai sorbettia.

Testissä oli mukana niin esijäädytettävät kuin itsejäädyttävät jäätelökoneet. Esijäädytettävissä koneissa kulho täytyy ennen jäätelöntekoa jäähdyttää pakastimessa. Itsejäädyttävissä koneissa esijäädytystä ei tarvita, vaan koneen voi laittaa pyörimään heti, kun ainekset ovat sisällä. Lisäksi testissä oli mukana verrokkituotteena yksi yleiskoneen lisäosa, jolla jäätelöä voi valmistaa.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin koneesta. Näet taulukosta laitteiden ajantasaisia hintoja eri kaupoissa. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan, kokonaisarvosanan ja laitteen toimintaperiaatteen perusteella.

Haluatko jatkaa lukemista?

Osta pääsy tähän sisältöön tai kirjaudu sisään.

Näin testasimme

Jäätelökoneet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa. Testauksessa arvioitiin koneiden suorituskykyä, käyttömukavuutta, melua, rakenteen laatua, sähkönkulutusta ja turvallisuutta. Jäätelön valmistusta testattiin valmistamalla laitteilla vaniljajäätelöä, sitruunasorbettia sekä jogurttijäätelöä.

Laitteet testataan 230 V ± 2 % jännitteeseen kytkettynä 20 °C ± 5 °C lämpötilassa. Käytettyjen raaka-aineiden lämpötila on 6 °C ± 1 °C ja esijäädytettävien elementtien jäädytys tehdään ohjeiden mukaisesti -18 °C ± 1 °C lämpötilassa.

Suorituskyky 55 %
Käyttömukavuus 30 %
Melu 5 %
Rakenteen laatu 5 %
Sähkönkulutus 5 %
Turvallisuus
Testatut tuotteet
Näin luet tuloksia