Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Testausolosuhteet

Jäätelökoneet testattiin 20 °C ± 5 °C lämpötilassa. Käytettyjen raaka-aineiden lämpötila on 6 °C ± 1 °C ja esijäädytettävien elementtien jäädytys tehtiin ohjeiden mukaisesti -18 °C ± 1 °C lämpötilassa.

Suorituskyky
Jäätelön valmistusta testattiin valmistamalla laitteilla vaniljajäätelöä, sitruunasorbettia sekä jogurttijäätelöä. Kunkin maun resepti skaalattiin vastaamaan testattavan laitteen maksimivalmistusmäärää. Jäätelökoneen valmistukseen käyttämä aika, sähkönkulutus, valmiin jäätelön määrä sekä koneeseen jäävän jäätelön määrä mitattiin. Kolme laboratorion asiantuntijaa arvosteli valmiin jäätelön ulkonäön, tasaisuuden, rakenteen, maun ja kokonaisuuden.

Käyttömukavuus
Laboratorion asiantuntijat arvostelivat laitteiden käyttöohjeet, kokoamisen, säätöjen helppouden, käytettävyyden sekä jäätelön tyhjennyksen ja puhdistamisen helppouden.

Melu
Laboratorion asiantuntijat arvioivat laitteiden melun subjektiivisesti.

Rakenteen laatu
Laboratorion asiantuntijat arvostelivat laitteiden rakennetta käytettyjen materiaalien ja näiden paksuuksien, rakenteiden jämäkkyyden, pintojen naarmuuntumisherkkyyden, pinnoitteiden kestävyyden ja osien sovitteiden perusteella.

Sähkönkulutus
Jäätelökoneiden eri jäätelömakujen valmistukseen kuluttama sähkö mitattiin.

Turvallisuus
Koneille suoritettiin yksinkertaistettu sähköturvallisuustesti, missä kiinnitettiin huomiota laitteen merkintöihin, suojaukseen sähköiskuilta sekä rakenteeseen.

Testitulokset

Artikkeli

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.