Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden riippumattomien kuluttajalehtien kanssa.

Suorituskyky

Laitteille tehtiin teknisiä testejä laboratoriossa ja käytännön testejä normaaleissa käyttötilanteissa. Testissä tutkittiin kuinka selkeästi laitteen kuvallinen ja äänellinen opastus toimii. Lisäksi testattiin kuinka opastus toimii gps-signaalin kadotessa hetkellisesti. Kohteen valintatavat arvioitiin, samoin kuin reititysten tekeminen ja muokkaaminen itse laitteessa ja tietokoneella. Myös laitteen käynnistymisnopeus, toiminta-aika ja akun latausaika mitattiin. Toiminta-aikaa mitattaessa gps-paikannus oli päällä ja näytön kirkkaus oli säädetty täysille. Gps-paikannuksen arvostelussa huomioitiin paikannuksen nopeus ja tarkkuus vahvalla ja heikolla gps-signaalilla. Lisäksi arvosteltiin kohdepisteiden (POI, point of interest) käyttömahdollisuudet. Testit tehtiin laitteiden mukana toimitetuilla kartta-aineistoilla.

Käyttömukavuus

Arvostelussa huomiotiin näytön koko, luettavuus auringonvalossa, kosketusnäytön toimivuus ja näytön tarkkuus. Navigointinäkymän arvioinnin lisäksi arvosteltiin kohdeosoitteen syöttäminen, asetusten tekeminen, käyttöohjeet, valikoiden selkeys ja laitteen kannettavuus sekä käynnistämisen ja sammuttamisen helppous.

Monipuolisuus

Arvioinnissa huomioitiin 65 kohtaa, joista keskeisimpiä olivat muun muassa erilaiset liitännät, karttapäivitykset ja mahdollisuudet esimerkiksi retkeilyreiteille, nähtävyyksille ja leirintäalueille opastamiseen.

Laitteen rakenne

Arvostelussa huomioitiin laitteen rakenteen lujuuden lisäksi mukana toimitettujen telineiden laatu, näytön naarmunkestävyys, sekä laitteen veden- iskun- ja kylmänkestävyys.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.
Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.