Hero image

Näin testasimme

Testi tehdään puolueettomassa laboratoriossa yhdessä eri maiden kuluttajalehtien kanssa. Tämä testi tehtiin soveltuvien standardien mukaisesti, esimerkiksi EN 12470 ja IEC 80601.

Digitaalinen kuumemittari.

Lämpötilan mittaus

Tarkkuusmittaukset koostuivat 4 mittauksesta 9 eri viitelämpötilassa 35 ja 40 °C:n välillä. Mittaukset suoritettiin termostaatti­ohjatussa vesihauteessa (± 0,01 °C).

Digitaalisten kuumemittarien mittaus suoritettiin laittamalla anturipää vesihauteeseen ja vertaamalla lämpö­tilaa.

Infrapunamittareiden tarkkuutta mitattiin laittamalla musta kappale vesihauteeseen, jonka säteilyä mitattiin ja verrattiin veden viitelämpötilaan.

Mittaustuloksen toistettavuutta mitattiin myös testihenkilöiden kanssa. Testipaneeli koostui 30:stä aikuisesta ja 30:stä lapsesta. Mittaukset suoritettiin koelaboratoriossa, jossa aikuiset mittasivat sekä oman että lapsen lämpötilan.

Rikkinäinen kuumemittari.

Kuumemittareista testattiin myös pudotuskestävyys.

Käyttömukavuus

Testipaneeli arvosteli myös laitteiden käyttömukavuutta. Laboratorion asiantuntijat arvioivat käyttöohjeiden laajuutta ja selkeyttä, ja miten eri mallit soveltuvat lasten (0–4 vuotta) lämpötilojen mittaamiseen.

Kestävyys (pudotustesti)

Kuumemittarit pudotettiin 10 kertaa 80 sentin korkeudelta, jonka jälkeen niiden kunto ja toimivuus tarkastettiin. 20:n pudotus­kerran jälkeen tehtiin tarkkuusmittaus 37 °C:ssa.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.