Ketjujen vaatteista jopa yli puolet on vastuullisuusmerkittyjä

Dressmann

Dressmann myy vaatteita, joissa on Reilun kaupan sertifiointimerkki. Yritys kertoo ottaneensa käyttöön GOTS-sertifikaatin syksyn 2018 aikana. Dressmann noudattaa BCI-järjestön ohjeita, kun se hankkii puuvillansa, mutta yritys ei mainitse tätä vaatemallistoissaan.

H&M

H&M:n vaatteista noin puolessa on ympäristömerkki, jonka tunnistaa nimestä Conscious Collection. Vaateketju pyrkii käyttämään ainoastaan kierrätettyjä tai vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita vuoteen 2030 mennessä. H&M käyttää myös kolmannen osapuolen myöntämiä GOTS- ja RDS-sertifikaatteja.

KappAhl

Responsible Fashion -ympäristömerkki kertoo, että vaate on tehty vastuullisemmasta materiaalista tai tuotettu vastuullisemmin kuin perinteisesti valmistetut vaatteet. Ketjun vaatteissa voi myös olla esimerkiksi GOTS- tai BCI-merkintä. 57 prosentissa KappAhlin vaatteista on vastuullisuusmerkki. Tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä ketju käyttää vain vastuullisia materiaaleja.

Lindex

Lindexin mallistosta 55 prosenttia on merkitty vaateketjun omalla Sustainable Choice -ympäristömerkillä. Yrityksen tavoitteena on, että 80 prosenttia vaatteista olisi vastuullisesti tuotettuja vuoteen 2020 mennessä. 

Polarn O Pyret

58 prosenttia Polarn O Pyretin mallistosta ovat merkitty vastuullisuuslapuin. Lapuista näkee, ovatko vaatteet GOTS -tai BCI-sertifioituja, luomua tai kierrätysmateriaaleista tehtyjä.

Stockmann

Stockmann on lisännyt omien merkkiensä vaatteisiin Sustainable Design -riippulapun kertomaan esimerkiksi tuotteessa käytetystä lyocellista tai luomupuuvillasta. Osassa tuotteista tieto ekologisesta materiaalista löytyy tuotteen niskaprintistä.

Lähteet: Råd&Rön ja Stockmann

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.