Tähtiremontit aloitti uudestaan

Poliisille ja kuluttajaviranomaisille tuttujen liikemiesten yritys Rakennusyhtymä on hankkinut asiakkaita muun muassa Tähtiremontit-firmalle. Kuluttaja-asiamies puuttui etenkin vanhuksille hintavia remonttipalveluja myyneen Indone Tähtiremontit Oy:n toimintaan vuonna 2016 ja kehotti yhtiötä korjaamaan toimintaansa. Tämä näyttikin auttavan, sillä yhtiöstä tehdyt valitukset vähenivät. Sittemmin yhtiön toiminta on kuitenkin jälleen poikinut niin varoittavia lehtijuttuja kuin kuluttajaviranomaiselle tehtyjä valituksia ylihintaisista remonteista.

Laki vaatii kuluttajaviranomaisia puuttumaan yritysten väärinkäytöksiin aina ensin neuvottelemalla. Vasta sen jälkeen voidaan antaa kieltoja ja niitä tehostaa tarvittaessa uhkasakolla.

Jos yritys vastustaa kieltoa, viranomaisen on vietävä asia markkinaoikeuteen. Prosessit kestävät vuosia — ja mikä tärkeintä, ne koskevat aina tiettyä yhtiötä. Jos siis sama yrittäjä perustaa uuden yhtiön, prosessi alkaa alusta. Viranomaisen on jälleen neuvoteltava ennen kuin se voi käyttää kovempia keinoja.

Tähtiremontitkaan ei yhtiöoikeudellisesti ole enää se sama Tähtiremontit, joka sai huomautuksen kuluttaja-asiamieheltä vuonna 2016. Vanha yhtiö myi liiketoimintansa uudelle yhtiölle. Uuden yhtiön toimitusjohtaja ja perustaja on Tami Ruotsalainen. Hän oli myyntijohtaja ja yksi osakkaista myös vanhassa yhtiössä Tähtiremontit Oy:ssä, joka on nyt muuttanut nimensä Karvest Oy:ksi.

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.