Siirry sisältöön

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä.

Takaisin kauppaan

Makeutusainetta koivun kuoresta

Julkaistu: 25.08.2021

Jos hyvin käy, suomalaista koivusta eristettyä makeutusainetta voisi olla kaupan elintarvikkeissa jo ensi vuonna.

Suomalaistutkijat ovat eristäneet koivun kuoresta yhdisteitä, joita voitaisiin käyttää elin­tarvikkeissa makeutusaineena.

”Puunkuorta syntyy runsaasti paperinvalmistuksen ohessa. Tavallisesti se menee poltettavaksi hakkeena. Menetelmällämme kuoresta voidaan ottaa ennen polttamista arvokkaat aineet talteen”, kertoo KoivuBio Techin toimitusjohtaja, kemisti Sari Salminen.

Haluatko jatkaa lukemista?

Osta pääsy tähän sisältöön tai kirjaudu sisään.

koivu

Makeutusaine

Rasweet

Sokeri