Hero image

Näin testasimme

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Valkoinen aktiivisuusranneke.

Kuntoilutoiminnot

Mittausten tarkkuus ja toistettavuus arvioitiin. Sykemittauksen tarkkuus testattiin levossa, kevyen ja raskaan harjoittelun aikana sekä pyöräillessä.

Matkan mittauksen tarkkuus testattiin sekä satelliittipaikannusta (gps) että askelmittaria käyttäen. Gps-mittaus tehtiin metsässä ja avoimessa maastossa. Askelmittauksen tarkkuus testattiin kävelyn, juoksun ja arjen askareiden aikana.

Käytön helppous

Yleisen käytettävyyden lisäksi arvioitiin aktiivisuusrannekkeen käyttöönotto, kuntoilutoimintojen käytettävyys, näyttö, unenseurannan helppous ja aktiivisuusrannekkeen personointi sekä valikoiden käytön helppous.

Yleisessä käytettävyydessä huomioitiin päivittäisen käytön helppous, mukavuus ranteessa, lataamisen helppous ja yhteyden luotettavuus puhelimen kanssa.

Kuntoilutoiminnoista arvioitiin muun muassa näytön selkeyttä harjoituksen aikana, kannustusviestien laatua ja tavoitteiden asettamista sekä seurantaa. Laboratorion asiantuntijat arvioivat kuinka hyvin ranneke sopii monipuolisesti eri lajeja harrastavalle, juoksijalle ja pyöräilijälle.

Aktiivisuusrannekkeen näytön tarkkuus, värintoisto, luettavuus eri valaistusolosuhteissa ja eri kulmista arvioitiin. Unenseurannan osalta arvosteltiin ominaisuuden käyttöönotto, saadun tiedon ymmärrettävyys ja hyödyllisyys sekä unenseurannan toimivuus kokonaisuutena.

Käyttöönotosta arvosteltiin sovellusten lataaminen, paritus puhelimen kanssa ja tilien luominen sekä omien tietojen syöttäminen. Personoinnin arvostelussa huomioitiin näytön näkymän säädöt, ilmoitusten hallinta ja sovellusten hallinta.

Akku

Toiminta-aika ja latausnopeus mitattiin. Tämän lisäksi mitattiin, kuinka paljon akun varaustaso nousi 30 minuutin latauksen aikana.

Aktiivisuusranneke käytössä kuntopyöräilevällä henkilöllä.

Sykemittaukset tehtiin levossa, kävellessä, juostessa ja pyöräillessä.

Puhelinsovellus

Rannekkeiden tukena älypuhelimessa käytettävät sovellukset arvosteltiin. Tärkeimpinä huomioitiin sovelluksen yleinen toimivuus ja käyttöliittymän selkeys. Myös sovelluksen räätälöinti, tavoitteiden asettaminen sekä synkronointinopeus sovelluksen ja rannekkeen välillä arvioitiin. Testit tehtiin sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmillä.

Älykello-ominaisuudet

Viestien ja puheluiden toiminnallisuudet arvosteltiin. Whatsapp-, Facebook Messenger-, Telegram- ja Twitter-ilmoitusten lisäksi viestien arvostelussa huomioitiin mahdollisuus viestien kirjoittamiseen ja viesteihin vastaamiseen.

Puhelutoimintojen arvostelussa puolestaan huomioitiin puhelusta ilmoittamisen lisäksi mahdollisuus puheluihin vastaamiseen ja puheluiden soittaminen.

Musiikkitoimintoja arvioitaessa huomioitiin käyttöönotto, musiikin kuuntelun helppous suoratoistossa puhelimen kautta sekä musiikin toistaminen ja käyttö ilman yhteyttä puhelimeen.

Testissä aktiivisuusrannekkeet yhdistettiin bluetooth-kuulokkeisiin. Testissä käytiin läpi Spotify-, Apple Music-, Youtube- ja Deezer-palvelut.

Testit tehtiin sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmillä.

Rakenteen laatu

Laboratorion asiantuntijat testasivat näytön naarmunkestävyyden ja arvioivat materiaalien ja rakenteen laatua. Myös rannekkeen vaihdettavuus ja ilmoitettu vedenkestävyys huomioitiin arvostelussa.

Monipuolisuus

Kuntoiluominaisuudet, yhteydet ja liitännät sekä yleinen monipuolisuus arvosteltiin. Yleisen monipuolisuuden arviossa huomioitiin kosketusnäyttö ja näytön taustavalo.

Kuntoiluominaisuuksien monipuolisuuden arvioon vaikutti yhteensä 20 ominaisuutta, kuten unenseuranta, veren happipitoisuuden mittaus, hapenottokyvyn mittaus, sisäänrakennettu gps ja mahdollisuus erillisen sykevyön käyttämiseen. Liitännöistä arvosteltiin esimerkiksi mahdollisuus puhelimen gps-ominaisuuden hyödyntämiseen, nfc ja 4G.

Ostaisitko tuotteen hintaa huomioimatta

Laboratorion asiantuntijat antavat oman kokonaisarvionsa tuotteen houkuttelevuudesta. Arvosanalla ei ole painoarvoa kokonaisarvosanassa, mutta jos arvosana on alle 6 pistettä, se vaikuttaa kuitenkin alentavasti kokonaisarvosanaan.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Testausta ympäri vuoden

Testimme on käynnissä jatkuvasti, mikä tarkoittaa sitä, että samaan testilaboratorioon lähetetään jopa joka kuukausi uusi testierä tuotteita. Testausmenetelmät ja arvosteluperusteet pidetään samoina testierästä toiseen, jotta eri testierissä testattujen tuotteiden tuloksia voisi vertailla keskenään. Arvosteluperusteet saadaan pidettyä samoina esimerkiksi referenssilaitteiden avulla, jolloin aiemmin testattu tuote testataan uudelleen ja sitä käytetään vertailukohtana uusille testattaville tuotteille.

Tarkistamme testattujen tuotteiden saatavuuden Suomessa myös aiemmin testattujen tuotteiden osalta aina kunkin testin julkaisuhetkellä. Poistamme tuolloin tuotelistasta ne aiemmin testatut tuotteet jotka eivät ole enää saatavilla. Näin varmistamme että lukijalla on mahdollisimman ajantasainen listaus testatuista saatavilla olevista tuotteista.

Sivun kuvat: ICRT

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.