Hero image

Näin testasimme

Testi tehdään puolueettomassa laboratoriossa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

AA-paristot.

Paristot testattiin tietokoneohjatussa testilaitteessa, joka kuormitti paristoja kolmella eri vastuksella EN60086-standardin mukaisesti.

Suurin kapasiteetti

Laboratoriossa mitattiin paristojen energiasisällön eli kapasiteetin määrä. Paristosta saatavan kokonaisenergian määrä vaihtelee siihen kohdistetun kuormituksen mukaan. Suurin kapasiteetti saadaan pienellä kuormituksella. Tulokset ovat 8 paristonäytteen keskiarvo.

Käyttöaika

Paristojen käyttöaikaa raskaassa kuormituksessa testattiin kohdistamalla niihin 3,9 ohmin kuorma tunnin ajan kerran päivässä. Testiä jatkettiin, kunnes pariston jännite tippui 0,8 volttiin. Monet sähkölaitteet lakkaavat toimimasta jo, kun pariston jännite tippuu 1,0 volttiin. Siksi myös tämä aika mitattiin ja huomioitiin arvostelussa.

Paristojen käyttöaika keskiraskaalla kuormituksella mitattiin 100 milliampeerin virralla ja käyttöaika kevyellä kuormalla 43 ohmin kuormalla. Kevyen kuorman testi kesti neljä tuntia päivässä. Mittaaminen lopetettiin, kun paristojen jännite tippui 0,9 volttiin.

Testissä raskaalla kuormalla simuloidaan käyttöä esimerkiksi radio-ohjattavassa lelussa. Keskiraskaalla kuormalla matkitaan pienen kaiuttimen tai kuulokkeiden toimintaa, ja kevyimmällä kuormalla paristokäyttöisen radion tai kellon käyttöä.

Testitulokset

Artikkeli

Näin luet testitaulukkoa

Testivoittaja
Testin parhaat pisteet saanut tuote.

Hyvä ostos
Hinta-laatusuhteeltaan testin paras tuote.

Kokonaisarvosana 1–100 pistettä
Kokonaisarvosana on pyöristämättömien arvosanojen painotettu keskiarvo. Keskiarvo on kerrottu kymmenellä. Arvosanoja voi lisäksi laskea se, että tuote saa huonot pisteet tärkeässä ominaisuudessa, esimerkiksi turvallisuudessa.

Arvosanat 1–10 pistettä
Arvosanat on pyöristetty. Kuhunkin arvosanaan voi vaikuttaa jopa kymmeniä arviointeja ja mittaustuloksia.

Kuluttajan arvosanataulukko.

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...
Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.