Testasimme 59 tehosekoitinta: alle sadalla eurolla saa jo hyvän, vaikka kallein supertehosekoitin maksaa 900 euroa – ja ”hurjan tehokas” 2 400 -wattinen paljastuu vain keskinkertaiseksi

Tehosekoittimen wattilukemia ei kannata tuijottaa: "supertehokas" 2 400 -wattinen ei pärjännyt "vähemmän tehokkaille" testissämme.

Testasimme 59 tehosekoitinta. Tehosekoittimet on jaettu kolmeen ryhmään: tavalliset tehosekoittimet, supertehosekoittimet ja smoothietehosekoittimet

Mitä vaativampaan käyttöön tehosekoitin tulee, sitä kalliimmasta laitteesta on kyse: perusmalliset tehosekoittimet maksavat muutamasta kymmenestä eurosta noin 400 euroon, kun taas tehokkaammilla moottoreilla varustetut supertehosekoittimet maksavat satoja euroja – Testivoittaja peräti 900 euroa. Smoothietehosekoittimet ovat puolestaan muita halvempia, kaikki testaamamme mallit maksavat alle 200 euroa.

Testasimme ja arvioimme tehosekoittimista suorituskyvyn, käyttömukavuuden, melun, rakenteen laadun, turvallisuuden sekä sähkönkulutuksen. Yhdessäkään testin laitteista ei havaittu turvallisuuspuutteita.

Supertehosekoittimissa on suurempitehoisempi moottori kuin perusmalleissa. Testattujen yhdeksän supertehosekoittimen ottoteho vaihtelee 1 200 ja 2 400 watin välillä siinä missä perustehosekoittimilla vastaavat luvut ovat 300–1 600 wattia. Pelkkiä wattilukemia ei kannata kuitenkaan tuijotella, sillä joukon ainoa 2 400-wattinen laite jää testiryhmän keskimmäiseksi. Sen sijaan hinnalla on tekemistä testimenestymisen kanssa: joukon kallein, 900 euron hintainen laite kerää testivoiton. Kahta lukuun ottamatta kaikki supertehosekoittimet keräävät suuremman pistepotin kuin perusmallisten tehosekoittimien ykkönen. 

Smoothietehosekoittimet poikkeavat perustehosekoittimista päinvastaisesti kuin supertehosekoittimet: ne ovat pienempiä ja teholtaan alhaisempia kuin perusmallit. Siinä missä perusmallin tehosekoittimessa on kannu, smoothietehosekoittimessa on astiana aina muki, joskus myös kannukin. Mukit ovat tyypillisesti kannellisia annosmukeja, jonka voi napata mukaan vaikkapa aamuiselle työmatkalle. 

Pienemmän koon ja tehon myötä smoothieblenderit ovat halvempia kuin tavalliset tehosekoittimet: lähes kaikki testaamastamme 18 smoothietehosekoittimesta maksaa 100 euroa tai alle, halvimmillaan smoothietehosekoitin irtoaa kaupasta vain noin 20 eurolla ja kalleinkin maksaa selvästi alle 200 euroa eli alle puolet kalleimmasta perustason tehosekoittimesta. Testivoittajan on joukon kalleimmasta päästä, mutta testitulosteme perusteella jo 30 eurolla saa hyvän smoothietehosekoittimen.

Testaamme tuotteet puolestasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.