Ruokakauppojen hyllyiltä 200 poisvetoa, vain 77:stä julkistettiin tiedot

Ruokavirasto veti viime vuonna kauppojen hyllyiltä pois 200 tuotetta. Vain 77 tuotteen kohdalla takaisinvedosta tiedotettiin.

Kuluttaja kävi läpi kaikki elin­tarvikkeet, joiden takaisinvedoista ruuan turvallisuutta valvova ­Ruokavirasto tiedotti viime vuonna. 

Ruokaviraston julkistamat takaisinvedot ovat kuitenkin vain jäävuoren huippu. Ruokavirasto julkisti viime vuonna 77 takaisinvetoa, kun takaisinvetojen kokonaismäärä oli tasan 200. Runsaasta puolesta se ei luovuttanut tietoja edes Kuluttajan pyynnöstä. 

Ruokavirasto tiedottaa takaisinvedosta ainoastaan silloin, kun siitä on todennäköisesti hyötyä kuluttajille. Esimerkiksi irtotuotteena ostettavien hedelmien, vihannesten tai paistopistetuotteiden takaisinvedoista ei tiedoteta, koska ostaja on toden­näköisesti popsinut tuotteen suuhunsa siinä vaiheessa, kun tiedote saavuttaisi hänet.

“Jos vihanneksissa tai hedelmissä on virhe, syy on yleensä liiallinen kasvinsuojeluaine. Se on laitonta, mutta vaikka kuluttaja syö kaksi omenaa, joissa on liikaa kasvinsuojeluaineita, siitä ei ole hänelle akuuttia vaaraa”, sanoo ylitarkastaja Mika Varjonen Ruokavirastosta.

Takaisinvetoilmoitusten ykkösiä olivat valmisruuat eli kolmioleivät, mikroateriat ja muut einekset. Myös useita maustetahnoja ja -kastikkeita sekä ravintolisiä vedettiin pois kauppojen hyllyistä. Puolessa tapauksista syynä oli se, että ruuassa oli jokin allergisoiva ainesosa, josta pakkauksessa ei ilmoitettu.

Mukana oli kuitenkin myös yksittäistapauksia kuten kananugetteihin eksyneitä muovinpaloja tai kookos­jauhoihin päätyneitä metallilastuja. Ruokaviraston mukaan syynä näihin on todennäköisesti ollut ongelma pakkauskoneen kanssa.

Kommentit (3)

Valmiissa salaattipakkauksissa on aina pilalla olevia joka kaupassa. Itse salaatti usein rusehtavaa, vaikka muut osat olisivat kunnossa ja viimeiseen käyttöpäivään vielä monta päivää jäljellä.
Osa vielä pakattu esim. mustaan tai vihreään rasiaan, josta salaatin kunto ei näy ollenkaan.

Älkää hyvät ihmiset ostako eineksiä ja salaattipakkauksia! Kotimainen salaatti, tomaatti ja kurkku, tuore, ehdottomasti suomalainen kala ja liha itse valmistettuna on turvallista ja terveellistä syötävää. Sitäpaitsi kokkaaminen on mahdottoman mukavaa!

Valmis Ruokapakauksen kun ostaa, heittää Rahansa hukkaa. Ja saa kaupan pääliseksi Vitutuksen, Nälän ja kunnon mojovat Pierut, kun mahaa rupeaa Söyrimään.Tuoretta se pitää olla ja Lähellätuotettu Ruoka kunniaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.