Kritiikkiä Powerin kylkiäiselle: ”Ei ole fiksua ympäristön eikä kuluttajan kannalta”

Ostaisitko sadalla eurolla elektroniikkaa, jos saisit kaupan päälle polkupyörän? Elektroniikkaketju Power luottaa siihen, että moni ostaisi.

Kodinkoneita ja elektroniikkaa myyvä yritys markkinoi huhtikuussa antavansa vähintään sadan euron arvoisen kampanjatuotteen ostajalle ilmaiseksi pyörän. Powerin mukaan pyörän arvo on 249 euroa. Vaihteita on pyörässä 18 ja sen runko on terästä.

Pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistinen ei ole vakuuttunut pyörän laadukkuudesta.

”Jos pyörää myydään vain kylkiäisenä, niin se ei voi olla kovin hyvälaatuinen. En ole ajanut kyseistä pyörää, mutta tuttu pyöräliikkeen pitäjä kommentoi juuri minulle, että tällainen pyörä luultavasti ruostuu heti ja sen osat ovat heikkoja.”

”Voi käydä niin, että kotona on niin huonokuntoinen pyörä, ettei sillä tule ajettua. Tämä ei ole fiksua ympäristön eikä kuluttajan kannalta”, Koistinen sanoo.

Asiakas ei pääse kruisailemaan pyörällä heti, sillä se annetaan laatikossa pakattuna ja pitää koota itse. Kokoaminen ei Koistisen mukaan ole ylivoimaista, mutta vaatii huolellisuutta. Jos osat ovat heikkoa tekoa, ja ne on koottu väärin, voi ajoturvallisuus olla vaarassa.

Pyörän kuntoa ja kestävyyttä voi olla vaikea arvioida ulospäin. ”Esimerkiksi eturenkaan akseli voi näyttää normaalilta, mutta jos se on jätetty huoltamatta, se voi hajota kesken matkan.”

Koistinen korostaa puhuvansa kylkiäispyöristä yleisellä tasolla. ”En sano, että Powerin pyörässä olisi tällaisia riskejä, mutta pyörien kokoaminen ja huolto vaatii perehtyneisyyttä.”

Joskus väärin koottuja pyöriä näkee jopa kaupoissa. Koistinen kertoo nähneensä useita valokuvia suomalaisissa marketeissa myytävistä pyöristä, joissa pyörän rungon ja etupyörän yhdistävä etuhaarukka on asennettu väärin päin.

”Tämä vaikuttaa merkittävästi ajotuntumaan ja turvallisuuteen. Asiaan perehtymättömät kesätyöntekijät ovat ehkä olleet kokoamassa pyöriä, mutta tähän pitäisi kiinnittää enemmän huomiota.”

Hyvästä polkupyörästä joutuu Koistisen mukaan pulittamaan vähintään 500–1 000 euroa – jos sen ostaa uutena. Käytettynä kelpo pyörän saa paljon halvemmalla, mutta silloin pitää varmistaa, ettei pyörä ole varastettu.

Entä ostaisiko Koistinen itse sadalla eurolla elektroniikkaa, että saisi Powerin pyörän käyttöönsä? ”Voisin kokeilla sillä ajamista, mutta en ottaisi pyörää päivittäiseen käyttöön. Ostan elektroniikkani muilla perusteilla.”

Kommentit (15)

Biltemalta sai joskus fillareita lähes ilmaiseksi. Jos laatu on sama olen samaa mieltä kritiikin kanssa.

Asiaa. Jo nyt hylättyjä pyöriä aivan liikaa makaamassa taloyhtiöiden pyöräsuojissa ja pihoilla. Kyseinen lahja on laadultaan halvinta kuraa joka hyvinkin koottuna jää ominaisuuksien takia käyttämättä.

Samanlaisia pyöriä (ei samoja tietenkään) tullut ostettua itse tarjouksista ihan urheiluliikkeestä. Eivät ole huippupyöriä olleet, mutta ei kaikille tarvitsekaan olla. Kaksi 100 euroa maksanutta pyörää on meidän perheessä ja niistä toisella mukavempi ajaa kuin omalla 799 euroa maksaneella pyörällä. Ei varmasti ole paremmat osat, mutta ei paljoa paina lyhyellä matkalla, mitä sitä käytän.
Väitän siis, että monelle normaalille pyöräilijälle tämä ja aikaisemmat vastaavat kampanjat olleet aivan loistava mahdollisuus saada pyörä edullisesti.
Pyörähifistelijät on sitten aivan oma juttu. Kyllähän pyöriin saa helposti tonneja tuhlattua jos niihin on ylimääräistä rahaa.

Tottakait pyöräkauppoja edustava henkilö tyrmää kylkiäispyörän joka ei kuulu liikkeiden myyntivalikoimaan. Pyöräliikkeet pyrkivät myymään pyöriä hinnoilla joista jää katetta tukulle ja kaupalle.
Koistinen kertoo, ettei ole edes pyörää nähnyt mutta tuomitsee sen silti. Ei aikoisi edes ottaa moista käyttöönsä. Eipä tietenkään. Vaan hatarat on perustelut moitteille ilman edes tutustumista pyörään.

Josn on edes vähän säätänyt pyöriä näkee että tuo kylkiäinen on ihan hirveää sontaa

Hyvä ja halpa. Ajelen niin pitkään kun kestää. Just vetäisin 10km koeajon ja loistavasti toimi. Kokoaminen oli helppoa.

Nämä olisi kiellettävä !!! Sadan euron tabletilla saa Triacle pyörän kaupan päälle . Vihreä tekoko – no eipä ole ei. Samoin kuin lentäminenkään.

Pyörää voisi suosittaa keskimääräistä pienemmille ja keveämmille henkilöille, ja sille jolla kilometrejä tulee hyvin maltillisesti, ehkä.

powerin pyörästä alle 10 kilometrin ajon jälkeen takarataspakka osina. Peetä en enää sieltä kotiin kanna

Kyllähän Power myy tuota pyörää 249€, eli kylkiäistä voidaan pitää tuon arvoisena.
En näe asiassa mitään moitteeen aihetta.
Tuota en usko vaihteistot ja rattaat on samoja kuin market tasoisissa pyörissä yleensäkkin, olen ajanut marketista ostetulla alle 300€ pyörällä yli 10 000 km ilman suuria ongelmia.

Tuttavani sai kokeilla n. 1000 € arvoista Cube maasturiani 15 km työmatkalle kun oli aikaisemmin ajanut sen Powerin ”pyörällä”. Kokeilun jälkeen ei enää suostu nousemaan Powerin selkään. Pyörä on täyttä kuraa halpoine osineen!

Tänään. 3. päivä kasaamiseen jälkeen. Kesken ajon takapyörä meni lukkoon ja ihan mutkalle. Eli pinnat kiristämättä tms. Melkein kaaduin ja alamäessä kovassa vauhdissa olisi käynyt huonosti. Pyörä on käyttökelvoton. Ei paljon päätä palella, kun tämmösiä turvallisuus riskejä annetaan ihmisille tietoisesti käyttöön.

Kyllähän Power myy tuota pyörää 249€, eli kylkiäistä voidaan pitää tuon arvoisena.
En näe asiassa mitään moitteeen aihetta.

Varmasti pyörän kestävyyteen vaikuttaa myös se, onko se kasattu oikein. Omistin ko. pyörän, ja ensimmäisenä kiinnitti huomioni sen heikko laatu. En ikinä ottaisi vakituiseen pidempään ajoon ko. pyörää, mutta ”asemapyöränä” muutaman kilometrin satunnaisilla matakoilla on toiminut erinomaisesti – nopeuttaa matkantekoa ja ei niin huoleta jättää asemalle. Erinomainen käyttöpyörä tähän tarkoitukseen. Kerran ajoin 15 km, ja pysyi kasassa senkin matkan, vaikka ei varsinaista ajonautintoa tietenkään tarjonnut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.