Kotisiivousten hinnoissa isot erot – yksi oli halvin monessa kaupungissa

Kotisiivousten tuntihinnoissa voi olla eroa jopa kolmannes. Kalleimmillaan kertaluonteinen siivous maksaa noin 50 euroa, halvimmillaan noin 34 euroa.

Tiedot perustuvat Kuluttajaliiton joulukuussa tekemään hintavertailuun, jossa hintoja vertailtiin kymmenellä paikkakunnalla. Hinnat kerättiin yritysten verkkosivuilta.

Vertailun edullisin tuntihinta löytyi Porista, jossa Kotipalvelu Klassikko tarjosi siivousta hieman alle 34 eurolla per tunti.

Helsingissä, Tampereella ja Turussa siivouksen sai vertailun aikaan edullisimmillaan Freskalta 34 eurolla per tunti.

Kallein siivous Helsingissä maksoi Lindan kotipalvelussa 41 euroa tunnilta, Tampereella Koti puhtaaksi -yrityksellä 50 euroa ja Turussa Kotipalvelu Arkienkelillä 43 euroa.

Oulussa halvimman tuntihinnan, 36 euroa, tarjosi ServiceOne. Kallein oli puolestaan 43 euron Kotisiivous & Kotiapu.

Hinnoista saa kotitalousvähennyksen, jos yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin.

Tuntihinta ei kerro kaikkea

Vertailussa keskityttiin tuntihintoihin, mutta ne eivät välttämättä kerro koko totuutta. Yritys saattaa veloittaa sen lisäksi esimerkiksi matkoista tai siivousvälineiden käytöstä.

”Halvin tuntihinta ei välttämättä aina tarkoita edullisinta kokonaishintaa,” Kuluttajaliiton kuluttajaekonomisti Paula Pessi toteaa.

Myös siivoojien ammattitaidossa ja ripeydessä voi olla eroja.

Hinnat voivat myös vaihdella viikonpäivän ja kellonajan mukaan.

Jos siivousyritykseen sitoutuu pidemmäksi aikaa, voi tuntihinta olla esimerkiksi 3–4 euroa pienempi.

Kommentit (41)

Palveluseteliä kun käyttää, monikaan ei toteuta sääntöjä. Pölyt pyyhkimättä jopa wc istuin pesemättä. Vaihtuvat työntekijät.

En saa seteliä. Olen vertaillut hintoja. Olen tyytyväinen. Siivoojalla omat aineet ja koneet ja rätit

2 Vuotta myöhemmin Freskan hinta on 41€/tunti halvimmillaan, seki vaatii kerran viikossa siivousta. Kerran kuukaudessa taisi olla jopa 44€/tunti

Sitähän sinä et näe tuntihinnasta.
Oli se sitten 10 tai 100€/h

Mitä edullisempi siivous, sitä huonommat sopimukset ja palkka, monesti myös äärimmäisen tiukat aikataulut, kun on myyty palvelut halvalla, niin ettei ehdi kunnolla tekemään työtään.
Siksi monilla työmoraali-ja motivaatio (paitsi jos työt tekee yrittäjä itse) murenee sen myötä, koska hyväksikäytetty olo tai sellainen olo, ettei työpanostasi arvosteta(vaikka olisit tunnollinen ja tarkkakin). Tämän tuloksena, jotkut alkavat mennä sieltä mistä aita on matalin, tehdään työt äkkiä vähän sinnepäin ja itseään arvostavat lopettavat, vielä kun on jonkilainen terveys tallella tai hakeutuvat suoraan kunnan/kaupungin/valtion leipiin.
Niissä saa vähän paremmin palkkaa kuin yksityisellä.
Työ on sielläkin kuitenkin raskasta ja kuluttavaa, koska tunneittain/päivittäin/vuosittain toistuvat samat liikkeet ja loputtomat askeltenmäärät tappaa aikanaan jalat.
Joissakin paikoissa saat tuta tilojenkäyttäjien asenteellisuuden (jos et osaa pitää puoliasi), kontoillesi sälytetään jatkuvasti jotain extra-hommaa (mitkä eivät sisälly palveluluvaukseen) tai siivoat aikuisten ihmisten sotkuja(esim. tahallaan tiputtettuja roskia tai muuta porsastelua), kun pitäisi keskittyä pintojen putsaamiseen, eli stressi ja henkinen kuormitus siihen vielä.

Itse suosin pienyrittäjiä, joilla on alan koulutus ja työkokemus ja jotka tekevät työn henkilökohtaisesti. Näin ehkä saa laadukkaampaa jälkeä.

”Rahalla saa ja taksilla pääsee” tai sitten voi siivota ihan itse, jos pystyy.

Tämä ei pidä paikkaansa. Asiakas se on joka tuntimäärää antaa ja mistä haluaa maksaa. Ei se siivousfirma mitään tiukkoja aikatauluja tee. Siivousyrityksellä voi olla muutakin toiminta siivouksen lisäksi ja siksi pystyy tarjoamaan halvempaa hintaa. Ja kunnon palkkaa työntekijälle. Jos aletaan veloittamaan semmoista tuntihintaa mikä se oikeastaan pitäisi olla, eli oikea hinta olisi 70-90€/h niin ei kukaan teistä vinkujista olisi valmiita maksamaa !!

Mites nämä asiakkaat,kun olet täysillä tehnyt,niin selän kääntää ja sanoo että huono jälki,ei oteta huomioon että talo on n.400m2 ja käytetty laskutus aika 6 tuntia,käy sääliksi seuraavaa siivoojaa

Kymmenen vuoden ostokokemuksella olen samaa mieltä siitä, että tuntihinta ei välttämättä ole sama kuin kokonaishinta. Omistan itse useita kiinteistöjä ja joudun teettämään muuttosiivouksia milloin missäkin paikkakunnalla. Maksan yleensä hieman enemmän, sillä ensimmäisillä kerroilla halvimmille tule yllättäviä peruuntumisia – johtuneeko tiukoista aikatauluista tms., kuten ylemmässä kommentissa kerrottiin. Löysin pari vuotta sitten https://kodinplaza.fi/ verkkosivuston, jonka avulla siivouspalveluita voi verrata helposti. Suosittelen kokeilemaan sitä varsinkin jos ”vakisiivoojaa” ei ole vielä löytynyt.

Kallis on, kun on ihme lisämaksuja,käyntimaksu,siivoustarvikkeiden,(jotka myös joudut säilyttämään kotonasi koko sopimuksen ajan), maksut tuntihinnan päälle joka kuukausi. Lisäksi siivouspyyhkeet jätetään asiakkaan pestäväksi,joita on noin 20. Työnjäljessä ei suurempia moitteita.

Monen vuoden ajan käyttänyt kyseistä yritystä. Aluksi oli luottamuspulaa, johtuen aiemmista kokemuksistani, mutta nopeasti opin luottamaan . He tulevat, tekevät työt hyvin, lähtevät, lasku tulee, maksan, sama kaava toistuu enkä moiti heitä mistään. Vaivatonta. Suosittelen.

vaihtuvat siivoojat vaikka piti olla samat,samoin suomenkieli hakusessa,työn jälki vaihtelevaa, kallis.

Kallis ei välttämättä ole aina paras, suuntaa se kyllä antaa. Itse olen käyttänyt https://www.cleanspot.fi/ palveluja jo vuosien ajan ja tyytyväinen olen. Hinnalta keskitasoa ja laatu tasasen hyvä.

Olen huomannut että jos itse yrittäjä tekee kotipalvelua on jälki kiitettävää aina. Sen sijaan halvalla palkatut työntekijät vaihtuvat ja motivaatiotaso niin ja näin enkä oikein luota vaihtuviin kodissani käyviin ihmisiin….

Hyvää jälkeä tekevät… http://www.aviclean.fi.. on vain tuo oikea nettiosoite!
Tell. 040 8715358
Siivoaa enimmäkseen vain kotitalouksille, antaa myös eläkeläisalennuksen.

Edelleen markkinoiden kattavinta kotisiivousta tarjoaa Pääkaupunkiseudulla TimeOut Siivouspalvelu Oy. Tuntihinta niillä on 38€ ja kun niiltä tilaa jatkuvan kotisiivouksen on muut siivouspalvelut kuten ikkunanpesu, tekstiilipesu tai nanopinnoitus puolet edullisempi. Suomalainen palvelu ja erittäin ystävällinen asiakaspalvelu. Siivoojat pääosin koulutettuja suomalaisia, virolaisia , filippiiniläisiä sekä venäläisiä. Suosittelen lämpimästi tutustumaan palveluun. https://www.timeoutsiivouspalvelu.fi/

Onnexi on tehnyt 25/€ tunti tai 29€ pääkaupunkiseudulla, niillä on senioreita jotka tekee omasta halustaan. http://www.onnexi.fi
Ei välttämättä ole ammattisiivojia, mut itellä ihan hyviä kokemuksia

Samoin asun Porissa! Tilannut onnexilta! Pyysin sukulaispariskunnalta! Loppusiivon, kun muutin, ja taulut ja lamput! Siis lattiat, ja jääkaappi! Pyysi 200e!
Mikä oli aika kallis! En pyydä enää!!

Mikäli tarvitset apua kotisiivouksen hankintaan tai haluat vertailla tarkemmat hinnat? https://www.kodinplaza.fi/ avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Kotipuhtaaksi siivous käynyt meillä 3 kertaa ja maksaa 42 euroa tunti.

Offera siivousyritys pk-seudulla tarjous 32€/tunti . Heillä myös vakituisia,tyytyväisiä asiakkaita

Kotisiivouksen hinnat vaihtelevat, parasta siivousta saa jos tuntihinta on siinä 40€/h luokkaa. Moni laskuttaa esim EEZY oyj kautta ja kotitalousvähennykset onnistuvat oikein hienosti.
Koronan jyllätessä en ainakaan halua kotiini imuria jota käytetään jokaisessa muussakin taloudessa, mutta puhtaat pesuliinat ja pesuaineet kylläkin.
Onneksi AviClean alkoi toimia jälleen Koronan jälkeen, olivat pitkään hiljakseen, saan taas kotini puhtaaksi.
Pesevätkin maskit päällä ja hanskat käsissä, ja joka nurkka tunnutaan desinfioivan.
Jos joku on kiinnostunut niin soittele Aville, aina sama siistijä ja ihan kiva mieskin! =) 0404112949

Mites nämä asiakkaat,kun olet täysillä tehnyt,niin selän kääntää ja sanoo että huono jälki,ei oteta huomioon että talo on n.400m2 ja käytetty laskutus aika 6 tuntia,käy sääliksi seuraavaa siivoojaa

Ainakin ikäihmiset ja vanhukset joutuvat helposti maksamaan kovan hinnan siivouksesta ja ylimääräisistä palveluista.
Siivousfirma saattaa tehdä arviokäynnin ja kertoa kaikenlaisia lukuja, jotka eivät vanhuksen tai nuoremmankaan päässä pysy. Kerrotaan mitä kotitalousvähennyksen jälkeen saattaa maksaa mutta sitä ei kerrota, että vähennystä ei edes välttämättä saa.
Pirkkalassa oleva Seran Puhtautta ja Palvelua yritys laskuttaa 30 neliön yksiön siivouksesta lähes 800 euroa; vanhukselle myytiin lisäpalveluina ikkunanpesua, vintin tyhjennystä ja mattojen pesua. Kun netissä siivousfirmat itse suosittelevat 30-50 neliön siivoamiseen 3 työtuntia ja ottamalla kaikki lisäpalvelut saa nettilaskureilla siivouksen hinnaksi noin 470 euroa, Seran Puhtautta ja Palvelua käytti 30m2 yksiön siivoukseen yli 12 tuntia, laskutti noin 800 euroa ja siirsi laskun välittömästi perintään. Jos ’palvelua’ ei olisi keskeytetty, siivousta olisi vielä jatkettu 🙂
Vertailkaa ihmiset ja varsinkin ikäihmiset!

Kyllähän on jumalattomat hinnat, jos ollaan 50€/tunti tuntumassa.
Ymmärrän tuon hinnan sähkömieheltä, mutta en siivouksesta ja ikkunanpesusta. Ja puoleltani kaikki kunnioitus siivoojia kohtaan. Arvokasta työtä toki.
Sveitsissä siivousfirmat laskuttavat noin 30€/tunti ja yksityinen siivooja noin 20€/tunti.
Tuo vain vertailun vuoksi, olevinaan kallis maa!

Entisenä yrittäjänä voin sanoa että ihmiset eivät taida ymmärtää mistä siivouksen hinnat muodostuu. Ensinnäkin yrittäjän pitää maksaa alv:t valtiolle, sekä verot, eläkemaksut mitkä ovat minimi n. 200-300€ kuussa. Välineet täytyy pitää kunnossa samoin auto huoltaa jotta pystyy liikkumaan paikasta A pisteeseen B.
Monet asiakkaat haluavat halvalla mutta eivät ymmärrä että ne siivousaineet ja bensat maksaa. Välimatkat kohteiden välillä voi olla pitkiä ja kyllä saa useamman talouden siistiä jotta saa elantonsa.

Moikka. Olen aloittamassa Pirkanmaalla Kotiapupalvelua ja siivouksen hinnaksi ajattelin laittaa 39,99€/h sopimussiivouksista.
Kertasiivous olis 45€/h ja kulukorvaus 20€.
Ei ole työntekijöitä vielä, joten teen itse kaiken.
Miltä kuulostaa?

ja kulukorvaus kumpaankin muotoon, jotta vähän saisi jotakin, koska asun maalla ja kulut ovat… no, kaikki tietää tämän hetkisen tilanteen maailmassa…. vai olisiko 25€ parempi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.