Kauneusklinikka toimi lainvastaisesti

Kauneusklinikka Ainola on toiminut kuluttajansuojalain vastaisesti tarjottuaan kuluttajille ilmaisia kasvohoitoja. Klinikan ilmaiset hoidot tarkoittivat käytännössä kasvohoitotuotteiden tuote-esittelyä ja myyntitilaisuutta.

Lainvastaisuuden totesi kuluttaja-asiamies noin kuukausi sitten julkaisemassaan ratkaisussa. Yritystä velvoitettiin selkeyttämään markkinointiaan.

Kauneusklinikka oli kertonut kuluttajille puhelimitse, ettei kasvohoitoon osallistuminen velvoita heitä mihinkään. Hoitoon saapuneiden odotettiin kuitenkin tekevän jopa tuhansien eurojen sopimuksen tuotepaketeista ja hoitokäynneistä.

Kauneushoitolan todettiin myös valehdelleen joillekin kuluttajille siitä, että heidän tuttavansa olisivat suositelleet kuluttajille kasvohoitoa. Todellisuudessa mitään tuttavan suositusta ei ollut olemassa.

Kuluttaja-lehti kertoi Kauneusklinikka Ainolan ilmaisista kasvohoidoista elokuun alussa. Jutussa kerrottiin myös joidenkin kuluttajien kokeneen myyntitilanteen painostavana.

Aggressiivinen myynti voi tehdä kaupasta lainavastaisen. Kuluttaja-asiamiehen mukaan yritys ei kuitenkaan tämän osalta rikkonut lakia.

Kommentit (16)

Kauneusklinikka Ainolan myymissä kuolleenmeren ilmaston (sellaista ilmastoa ei ole olemassakaan) tuotteissa ei ole kaikissa lainkaan tuoteselosteita, mikä on jo lainvastaista. Yritys myös huiputtaa vanhoja ihmisiä agressiivisella myynnillään. Ikäihmiset eivät ole tottuneita ottamaan selvää asioista, koska uskovat ihmisten ja yritysten olevan rehellisiä.
Kyseinen klinikka huiputti anoppini, joka asuu Rovaniemellä, allekirjoittamaan vuoden sopimuksen hoidoista. Nyt lähes 80-vuotiaan olisi tultava säännöllisesti hoitoon Helsinkiin. Mikään vastuullinen yritys ei toimi näin.
Sopimus on allekirjoitettu alle viikko sitten ja me omaiset olemme todella huolissamme. Miten asiassa voisi edetä?

Juuri tänään sain soiton tuolta, pyysivät ilmaiseen kasvohoitoon. Sanoin heti kättelyssä että kiitos ei, ja pyysin että voitteko olla jatkossa soittamatta. Kerroin että minulla on puhelimessasi suoramarkkinointikielto, että miksi soitatte? Sitten kerrottiin että joku tuttava on varmaan käynyt heillä ja antanut puhelinnumeroni.

Eli sama ihmisten huijaus vaan jatkuu!!!

Mä kävin ilmaisessa kasvohoidossa. Kiitin kovasti, mutta sanoin, että ei kiitos olen nykyisiin ihonhoitotuotteisiini tyytyväinen. En kokenut tilannetta painostavaksi, mutta ehkä he ovat muuttaneet markinointia, sillä tiesin että kyse on myynnistä ja osaan sanoa ei. Ainoa asia joka minua hämäsi oli, että en saanut tietää suosittelijani nimeä, koska asia on luottamuksellinen… Esittelijäkin totesi, ehkä se jää mysteeriksi.

Kyseinen firma jatkaa vielä agressiivista markkinointia. Soittavat vaikka sinulla olisi markkinointikielto ja tarjoavat ilmaista kasvohoitoa kauneushoitolassa. Väittävät että kyseessä on kosmetologi joka tekee hoidon sekä ihoanalyysit vaikka kyseiset neidit eivät ole päivääkään käynyt missään alan koulussa. Heille on kirjotettu paperille sanasta sanaan mitä sanoa asiakkaalle. Miten tämä toiminta voi vielä jatkua?!?!

Lankesin minäkin ja harmittaa niin vietävästi, että minä normaalilla järjellä varustettu ihminen alennun tälläiseen. Ovat hyviä manipuloimaan. 1820 euron lasku seuraa. Älkää hyvät ihmiset menkö lähellekään, tulette taitavasti huijatuksi. Teidät vielä saatetaan kynnyksen yli ystävällisesti, että varmasti astutte kassin kanssa ulos yrityksen tiloista, jolloin kauppa on syntynyt. Ei peruutusoikeutta. Vuoden ahdingossa maksujen takia.

Hoonolla suomella yritettiin kaupitella ilmaista kasvohoitoa.Kun ilmoitin etten ole kiinnostunut luuri lyötiin korvaan.

Minä myös lankesin tuohon ansaan ja todellakin ottaa päähän. Valtavan kallista ja ihoni meni hoidoista todella huonoon kuntoon. Eivät ota vastuuta asiasta ja nyt painiskellaan sekä laskujen että huonon ihon kanssa. Pysykää ihmeessä kaukana tästä paikasta!!

Minäkin sain 26.2 .2018 ip soiton, jossa luvattiin ilmainen hoito eikä ostopakkoa.Tietenkin minä suostuin ja varasin ajan. onneksi menin uteliaisuuttani Googleen ja löysin nämä kommentit. Päätin perua ajanvaraukseni. Kiitos tiedoista !!

Sain juuri soiton 2.3.2018 ja suostuin ajanvaraukseen, koska olen kiinnostunut luonnonkosmetiikasta, joka oli heidän lähestymistapansa. Tarkistin puhelun jälkeen netistä tiedot ja peruutin aikani, joka kuitenkin hoidettiin vähän huolettomasti edes kysymättä milloin olin tulossa. Peruutus jäi vielä kaivertamaan ja ajattelin pyytää siitä vielä vahvistuksen tekstarilla. Soitin uudestaan, eikä puheluun enää vastattu. Nyt vasta löysin kuluttaja.fistä tämän infon. Jäin miettimään heidän ansaintatapaa, etteivät vaan ota heille soitetuista puheluista kuluja asiakkailta. Onko tietoa?

Hyvä kysymys!MInäkin peruin aikani. Myöhemmin soittivat uudestaan. Lauantaiaamuna.Olisin kerrankin saanut nukkua pitkään.MInunkaan puhelinnumeroni ei ole julkinen.

Soittivat juuri (7.3.2018) ko. kauneusklinikalta. Oma puhelinnumeroni on salainen, joten en ymmärrä, mistä edes saivat tietoni. Soittaja oli mies, numerosta 0409401186. Kerroin, että tiedän teidän olevan huijausfirma, johon sanoi, että ei kannata kaikkea uskoa, mitä netissä sanotaan.

Tässä kommenttiketjussa on käynyt ilmi, että ovat soittaneet monelle, jonka numero on salainen. Mys minulle. Mistä tämä firma hankkii meidän henkilötiedot? Tiesi myös ikäni hyvin tarkasti.

Kävin mielenkiinnosta ilmaisessa hoidossa. Minua ei pystytty huijaamaan, koska olen asiantuntija. Kasvohoito oli varsin erikoista. Epäilin, että kasvonaamio olisi kumia, koska se tuntui siltä. Vastattiin, että se oli vahaa ? ? Erikoista, en ole ennen kuullut. Huomasin myös, että päivävoide oli hivenen värillistä, mikä antoi vaikutelman, että hoito teki ihon heleäksi. Olin huomaavanani, että kaikkilla näkemälläni hoidosta tulevilla oli sama heleä väri kasvoissa. Agressiivinen myyntitapa. Toivon, että viranomaiset tutkisivat tämän paikan hoitoja ja myyntitapaa.

Sain soiton eilen ja löin luurin korvaan, koska ilmaisella kasvohoidolla markkinointi kuulosti jo lähtökohtaisesti huijaamiselta! Älkää menkö siihen halpaan. (numeroni on myös salainen)

Ansaan lensin. En googlettanut etukäteen. Menin ilmaiselle käynnille liian väsyneenä ja tein kaupat. ”Kuuri” sai ihon surkeaan kuntoon. Edelleen väittävät, ettei ole tullut valituksia tuotteista. Taidanpa yrittää irti sopparista. Hyvät neuvot tarpeen!

Sain myös puhelimitse kutsun ilmaiseen kasvohoitoon. Mitään ostovelvoitetta ei kuulema ole. Asian soittaja kertoi kahteen kertaan. Varasin ajan, koska heräsi mielenkiinto asiaa kohtaan. Epäilys tuli oitis mutta en antanut sen häiritä. Muutaman päivän jälkeen soitti mieshenkilö ja varmisti, että olen tulossa kasvohoitoon varmasti. Menin sovittuna aikana. Oletin, että saan kasvohoidon ja samalla tietoa kasvohoitoon liittyvistä toimenpiteistä. Toisin kävi. Myyntipuhetta tuli. Kasvohoito jäi lyhyeen ihon kuorintaan. Kysyin, onko heillä antaa esitteitä tehtävistä hoidoista mutta ei ollut. Ainut esite oli hinta 2600 euroa ja jonka nyt sais 1800 euroon. Talosta kuulema löytyy henkilö, jonka kanssa voi tehdä maksusuunnitelma. Kyseinen esittelijä/myyjä kertoi, että hänellä ei ole hoitoalan koulutusta, hän vain esittelee. Hoidot tekee jatkossa ammattilaiset. Olipahan kokemus mutta olin täysin varautunut tähän. Ei tullut yllätyksenä enkä myös mennyt halpaa.
,

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.