Siirry sisältöön

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä.

Takaisin kauppaan

Kauraleivissä kauraa vain nimeksi

Julkaistu: 15.03.2017

Kuluttaja vertaili 15:tä kauraleipää. Osassa on kauraa vain noin kymmenesosa. Kuidun ja suolan määrässä on hurjat erot.

Sitä voisi kutsua viljamaailman tuhkimotarinaksi. Kaurasta on tullut hyötykasvien kaunotar, josta kehitetään jatkuvasti uusia elintarvikkeita ja inno­vaatioita. Markkinoille on putkahtanut kauramaitoa, nyhtökauraa ja kaura­puuteria, ja etenkin luomukaurasta povataan jopa seuraavaa hittituotetta kansainvälisille markkinoille.

Suosion taustalla on monia syitä. On nii­tä, jotka haluavat vähentää eläinperäisten tuotteiden käyttöä ja korvata maitotuotteet kauratuotteilla. Toisia taas kiinnostaa kauran gluteenittomuus.

Kauralla on myös tieteellisesti todistettuja terveysvaikutuksia. Paitsi että kaura on runsaskuituista ja sopii monelle herkkävatsai­selle, sen kuitu tasaa verensokeria ja alentaa kolesterolia. Näin sillä voidaan ehkäistä jopa sydän-­ ja verisuonitauteja.

Kaupassa kannattaa kuitenkin olla varuil­laan, sillä kauraleivässä voi olla kauraa vain nimeksi. Kauraleipänä myydään myös veh­nästä leivottuja tuotteita, joissa voi olla kau­raa jopa alle 10 prosenttia raaka­-aineista.

Haluatko jatkaa lukemista?

Osta pääsy tähän sisältöön tai kirjaudu sisään.

Kaura

kauraleipien vertailu

kauraleivät

kauran määrä

leipä

leivät

Vertailu