Proteiini tuli pastaan
Papu- ja kikhernepastoista saa paljon proteiinia sekä kuitua, mutta monet niistä hajoavat keitettäessä mössöksi. Pasta-asiantuntijat löysivät sokkomaistelussa kaksi suosikkia ja yhden inhokin.
Pastan saa valmistaa vaikka kikherneistä, jos maku on hyvä – mutta maussa valmistajilla on vielä tekemistä. Näin tuumaavat Il Bucatino -ravintolaa Helsingissä pitävät Italo Mazzoni ja Luigi Gargivolo.
Tavallinen pasta on helppoa arkiruokaa. Terveysintoilijat kuitenkin karsastavat sitä sen hiilihydraattipitoisuuden vuoksi. Siksi jopa pastavalmistajat ovat tarttuneet nykyisiin terveystrendeihin eli proteiinin tankkaamiseen ja hiilihydraattien välttelyyn.
Italialaisen ruuan asiantuntijat Mazzoni ja Gargivolo lupautuivat maistamaan Kuluttajalle 10:tä kaupan proteiinipastaa, joiden raaka-aineita ovat soijapapu, kikherneet, linssit ja jopa kotisirkkajauhe. Mazzoni ja Gargivolo muistuttavat, että vaikka heidän ihanteenaan on aito ja alkuperäinen durumvehnäpasta, kyse on makuasiasta. He eivät tyrmää pastan valmistamista muista raaka-aineista.
entovegaani
hiilihydraatit
Hiilihydraatti
kikherne
kotisirkkajauhe
Kuitu
Linssi
Papu
pasta
Proteiini
proteiinipasta
Soijapapu
spagetti
Vegaani
Vertailu