Pestot vertailussa – Murskatuomio valmispestoille: Yksi maistuu perunalta, toinen tomaattisoseelta
Kaupan valmispestoihin lisätään halpoja raaka-aineita: perunahiutaleita, porkkanaa ja maissitärkkelystä. Sen huomaa maussa.
"Ällöttävää.” ”En ikinä söisi.”
Helsingissä sijaitsevan italialaisen ravintola Tocan omistaja Gennaro Oliviero lyttää Kuluttajan makutestissä kaupan valmispeston toisensa jälkeen.
Ruokabloggaaja ja vuoden 2012 MasterChef-kokkausohjelman kilpailija Paula Hohti on sanoissaan diplomaattisempi. Hän on silti Olivieron kanssa samaa mieltä siitä, että valmispestoilla ei ole paljonkaan yhteistä aidon peston kanssa.
Valmispestojen makua hallitsee etikka. Yksi vihreä pesto maistuu perunalta ja pari punaista pestoa lähinnä tomaattisoseelta.
Eikä ihme – teollisiin pestoihin laitetaan ainesosia, jotka eivät kuulu aitoon pestoon. Oikean vihreän peston pääraaka-aineet ovat basilika ja parmesaani sekä pecorinojuusto, ekstraneitsytoliiviöljy ja pinjansiemenet.
Vertailun kahdessa vihreässä pestossa ei ollut lainkaan pinjansiemeniä, ja toisessa näistä ei ollut myöskään oliiviöljyä. Parmesaania oli vain yhdessä tuotteessa.
pesto
pestojen vertailu
pestokastikkeet
valmispesto
Vertailu