Aspartaami aiheuttaa mahdollisesti syöpää – normaalikokoinen aikuinen saa silti juoda päivässä yli 10 tölkkiä limpparia
Uusi luokittelu ei muuta aspartaamin saantisuositusta. Esimerkiksi Hartwall ei aio muuttaa tuotteidensa makeutusaineita.
Maailman terveysjärjestö WHO luokitteli heinäkuussa makeutusaine aspartaamin ”mahdollisesti syöpää aiheuttavaksi” aineeksi.
Aspartaami on keinotekoinen makeutusaine, jota käytetään yleisesti lisäaineena esimerkiksi virvoitusjuomissa ja makeisissa.
Aspartaamin turvallisuutta elintarvikkeissa on tutkittu moneen kertaan. Mitä uutta tutkimusnäyttöä aspartaamin syöpävaarallisuudesta on nyt saatu, ja mitä WHO:n julistuksesta pitäisi ajatella?
Aspartaami
keinotekoinen makeutusaine
makeutusaineet
syöpä
syöpävaarallisuus
WHO