Siirry sisältöön

Ostoskori

Ostoskori on tyhjä.

Takaisin kauppaan

Lohen terveellisyys romahti

Julkaistu: 07.12.2016

Terveellisen rasvan määrä kasvatetussa lohessa on romahtanut. Syynä on kalan muuttunut ruokavalio.

Kasvatettu Norjan lohi on Suomen ylivoimaisesti syödyin kala, joka kuu­luu erottamattomasti joulupöytään. Terveyden kannalta lohen suosio on hyvä asia. Lohta kan­nustetaan syömään erityisesti sen sisältämien terveellisten omega­-3­-rasvahappojen vuoksi.

Kasvatettu lohi ei kuitenkaan ole enää yhtä terveellistä kuin aikaisemmin. Sii­nä on yli puolet vähemmän sydän-­ ja verisuoniterveydelle tärkeitä omega­-3-­rasvahappoja kuin vielä noin kymmenen vuotta sitten. Näin sanoo brittiläisen Stirlingin yliopiston professori Douglas Tocher, joka on tutkinut kasvatetun lohen rasvahappokoostumusta.

Haluatko jatkaa lukemista?

Osta pääsy tähän sisältöön tai kirjaudu sisään.

ALA

Ankerias

Benella

D-vitamiini

DHA

Dioksiini

EPA

Itämeri

Kalanmaksaöljy

Kirjolohi

Lohi

Luke

Makrilli

Nahkiainen

Norja

Omega-3

PCB

Rasvahappo

rehu

Siika

Silli

täysrehut

THL

WWF