Kuluttajan testi

3.95 €

Yleiskoneet

5.12.2018| /

Yleiskoneista testattiin laitteiden suorituskykyä, käyttömukavuutta, laatua, melua, sähkönkulutusta, turvallisuutta ja kestävyyttä.

Suorituskyky

Kustakin koneesta testattiin seuraavat toiminnot: kananmunan valkuaisten ja kermavaahdon vatkaaminen, kakku-, leipä- ja lettutaikinan valmistaminen sekä majoneesin valmistus. 

Jokaisesta toiminnosta mitattiin siihen kulunut aika ja arvioitiin lopputulos. Esimerkiksi kermavaahdosta arvioitiin vaahdon tilavuus ja nesteen erottuminen, kun se oli ollut jääkaapissa 24 tuntia ja taikinoista testattiin tasaisuus. Arvioimme leipätaikinan nousemista sekä valmiin leivän ja kakun rakennetta. Lettutaikinasta arvioimme myös kuohkeutta, nestemäisyyttä ja kerrostuneisuutta. Lisäksi arvioitiin majoneesin tasaisuutta ja paksuutta sekä kiinteyttä, kun sitä oli säilytetty jääkaapissa 24 tuntia. 

Käyttömukavuus

Käyttömukavuutta arvioi kolmen hengen asiantuntijaraati, jotka arvioivat seuraavia asioita: Laitteen kokoamisen, täyttämisen ja tyhjentämisen sekä ohjelman valitsemisen helppous, prosessin seuraamisen helppous, laitteen vakaus käytön aikana, laitteen puhdistus, ohjauspaneelin selkeys, laitteen liikuteltavuus ja säilytys, käyttöohjeet sekä helppokäyttöisyys vasen- tai oikeakätiselle.

Melu

Melua arvioitiin kuuntelemalla sekä mittaamalla desibelimittarilla. 

Sähkönkulutus

Sähkönkulutusta mitattiin, kun laitetta pidettiin valmiustilassa.

Rakenteen ja materiaalien laatu

Laitteiden rakennetta määriteltäessä arvioitiin, kuinka hyvin laite oli valmistettu. 

Turvallisuus

Selvitimme laitteiden sähköturvallisuutta. Tällä arvosanalla ei ollut lainkaan painoarvoa. Se saattoi vain alentaa kokonaisarvosanaa, jos laite ei läpäissyt turvallisuustestejä.

 


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.