Kuluttajan testi

3.95 €

Paistinpannut

2.5.2018|
Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa. Suorituskykytestit tehtiin yhdessä ja kemikaalitestit toisessa laboratoriossa.

Paisto-ominaisuudet Pannujen ominaisuuksia ruuanlaitossa arvioitiin mittaamalla lämpötilan jakautumisen tasaisuutta keraamisella liedellä ja induktioliedellä sekä mittaamalla pannun pohjan tasaisuus. Lämpöt

ilan jakautumista testattiin lämpökameran avulla.Lisäksi testattiin ruuan tarttumista pannuun paistamalla 130-asteisella pannulla kananmunia. Munia paistettiin 4 minuuttia, minkä jälkeen arvosteltiin paistetun munan irtoaminen pannusta.

Kestävyys Pannujen kestävyys arvioitiin mittaamalla paistinpannun pinnan kulutuskestävyyttä, pinnan naarmuuntumisherkkyyttä ja pohjan vääntymisherkkyyttä suurissa lämpötilan vaihteluissa.Paistopinnan kulutuskestävyyttä testattiin asettamalla pannu värähtelevälle alustalle 10 minuutin ajaksi. Pannuun laitettiin 1,5 kg teräsmuttereita testin ajaksi. Osa pannun pinnasta peitettiin suojaavalla teipillä, jotta paistopinnan ominaisuuksia voitiin vertailla uutena ja kulutuskestävyystestin jälkeen.

Paistopinnan naarmuuntumisherkkyyttä testattiin lämmittämällä pannut ensin 100-asteisiksi ja sitten tekemällä pintaan viiltoja erityisellä naarmuuntumistesterillä.

Pohjan vääntymisherkkyyttä testattiin kuumentamalla pannua ensin 5 minuuttia liedellä täydellä teholla ja sitten laittamalla pannu 20-asteiseen veteen. Testi toistettiin 10 kertaa, mutta pannun annettiin jäähtyä toistojen välillä. Testin lopuksi pohjan suoruus mitattiin.

Käyttömukavuus Laboratoriossa arvosteltiin pannun käyttömukavuutta paistamalla ohukaisia. Huomiota kiinnitettiin käsiteltävyyteen, kuten esimerkiksi pannun painoon ja tasapainoon. Yleisen käytettävyyden lisäksi arvioitiin kahvan kuumeneminen. Yleisen käytettävyyden ja kahvan lämpenemisen arvosanoista alempi jäi voimaan käyttömukavuus-arvosanaksi.

Kemikaalit Pannut testattiin 22 erilaisen fluoratun yhdisteen varalta. Pannuille laitettiin 100 ml oliiviöljyä, minkä jälkeen pannuja pidettiin puolen tunnin ajan 200-asteisessa uunissa. Tämän jälkeen tutkittiin, oliko pannuista päässyt oliiviöljyihin tutkittuja yhdisteitä. Testatuissa tuotteissa ei ollut ongelmia.

Lämmön jakautumisessa oli suuria eroja. Lämpökamerakuvat paljastivat pannujen epätasaisen kuumenemisen.

Kulutuskestävyystestissä pannut lastattiin muttereilla. Osa pohjasta peitettiin teipillä, jotta kuluneen ja kulumattoman pinnan ero voitiin havaita selkeästi.

 


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.