Kuluttajan testi

4.95 €

Painepesurit

3.5.2017|

Suorituskyky

Suorituskykyä mitattiin pesemällä neliömetrin suuruinen pihapäällyste sekä suihkupistoolilla että pyörivällä suuttimella. Pesun aikana mitattiin puhdistuneen alueen leveys, puhdistukseen kulunut aika, vedenkulutus ja työn lopputulos. Jokaista laitetta testasi kaksi ihmistä. Pesujen jälkeen arvioitiin, mitä vaurioita pestylle pinnalle oli tullut ja kuinka tasainen pesujälki oli. Pihaa pestiin myös terassipesurilla niillä painepesureilla, joissa sellainen oli.

Käyttömukavuus

Käyttömukavuutta arvioitiin yli 20 kohdan pohjalta. Vaikuttavia asioita oli muun muuan käyttöönotto, käyttö pesun aikana, liikuttelu, varastointi sekä letkun, pesuainesäiliön ja suuttimien kiinnittäminen.

Kestävyys

Kestävyystestissä pesureita käytettiin 300 kertaa, joihin kuului sekä pesua täydellä paineella ja virtauksella että lepoa. Yksi käyttökerta kesti 40 minuuttia, eli laitteita käytettiin kestävyystestissä yhteensä 200 tunnin ajan.

Melu

Melua mitattiin sekä desibelimittarilla että havainnoitiin aistinvaraisesti kuuntelemalla.

Käyttöohjeet

Käyttöohjeita arvioitiin kattavuuden, selkeyden sekä kuvien ja tekstin sommittelun perusteella. Myös turvallisuutta koskevat ohjeet arvioitiin.

Sähkö- ja mekaaninen turvallisuus

Sähkö- ja mekaaninen turvallisuus testattiin standardin mukaan.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.