Kuluttajan testi

4.95 €

Langattomat kuulokkeet

25.3.2021|

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Äänenlaatu Testiin osallistui viisi kokenutta kuuntelijaa. Panelistit ovat eri-ikäisiä ja heillä on erilaiset musiikkimaut. Äänenlaatua arvosteltiin kuuntelemalla puhetta, klassista musiikkia, pop-musiikkia ja jazzia. Kuuntelut tehtiin hiljaisessa kuunteluhuoneessa. Ennen jokaista kuuntelua kuunneltiin hyvää ja huonoa referenssikuuloketta. Jokaiselle kuulokkeella kuunneltiin yhteensä kahdeksaa erilaista äänitettä. Lopullinen äänenlaadun arvosanan määräytyi kunkin kuuntelijan määrittelemän kokonaisäänenlaadun arvion perusteella.

Äänitoiminnot Testasimme miten paljon kuulokkeet vuotavat ääntä ympäristöön. Lisäksi testattiin vastamelutoiminnon laatu. Kuulokkeet arvosteltiin sekä teknisten mittausten että testipaneelin arvioiden perusteella. Tekniset mittaukset tehtiin GRAS-korvasimulaattoria käyttäen. Arvosanaan vaikutti myös langattoman käytön häiriöttömyys ja akulla varustettujen kuulokkeiden toiminta akun tyhjentyessä. Arvostelussa huomioitiin mahdollisuus johdolliseen kuunteluun akun loputtua.

Käyttömukavuus ja kestävyys Kuulokkeiden mukavuus päässä arvosteltiin. Pannan pehmusteet ja mukavuus sekä kuulokkeisen asettaminen päähän ja pois päästä arvioitiin. Lisäksi huomioitiin mahdollisen kaapelin aiheuttama melu liikuttaessa ja kuulokkeiden merkinnät. Kestävyyttä laboratorion asiantuntijat arvioivat tutkimalla kuulokkeen rakennetta, kuten saranoita, ja käytettyjä valmistusmateriaaleja.

Monipuolisuus Langattomien kuulokkeiden arvostelussa huomioitiin säilytyskotelo ja kuulokkeen merkinnät.

Akunkesto Kuulokkeiden toiminta-aika testattiin soittamalla musiikkia normaalilla äänenvoimakkuudella siten, että toiminnot kuten vastamelutoiminto olivat päällä.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.