Kuluttajan testi

3.95 €

Langattomat kaiuttimet

15.11.2018|

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Äänenlaatu Viisi eri-ikäistä, kokenutta musiikinkuuntelijaa, joiden musiikkimaut poikkeavat toisistaan, kuuntelee kaiuttimilla puhetta, klassista musiikkia, popmusiikkia ja jazzia. Testikuuntelu tehdään bluetooth-yhteydellä, mikäli se on mahdollista. Kaiuttimen ääntä arvioidaan myös kuuntelemalla sitä eri suunnista.

Käyttömukavuus Arvioissa otetaan huomioon kaiuttimen käyttöönoton ja päivittäisen käytön helppous sekä bluetooth- että wifi-käytössä. Samalla arvostellaan kaiuttimen kannettavuutta sekä kaiuttimen käyttämistä usealla laitteella. Lisäksi arvioidaan mobiilisovellukset, joilla kaiutinta ohjataan älypuhelimen tai tabletin kautta.

Liitännät ja käyttöpainikkeet Arvostelussa huomioidaan tärkeimpinä bluetooth-yhteys, linjatasoinen tuloliitäntä äänelle sekä mahdollisuus ladata mobiililaite USB-liitännän kautta. Lisäksi huomioidaan mahdolliset äänen esiasetukset ja mahdollisuus säätää basson tasoa mobiilisovelluksen avulla.

Akunkesto Laitteiden akut ladataan ensin täyteen ja sitten mitataan, kuinka kauan kaiutin soittaa musiikkia normaalilla äänenvoimakkuudella.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.