Kokkiveitset

4.95 €

Kokkiveitset

27.1.2015|

Testit tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä eri maiden riippumattomien kuluttajalehtien kanssa.

Testit tehtiin standardin ISO EN8442-1 mukaan.

Terävyys Veitsien terävyys testattiin uutena ja uudelleenteroitettuna. Suurin painoarvo annettiin veitsien leikkauskyvylle uutena. Keraamisia veitsiä ei teroitettu uudelleen, koska myöskään kotikäyttäjä ei voi teroittaa niitä itse. Terävyyttä ja terässä pysymistä testattiin standardin ISO 8442-5 mukaisesti erityisellä testilaitteella, joka jäljittelee normaalia edestakaista leikkausliikettä. Leikattavana materiaalina käytettiin synteettistä testimateriaalia testien toistettavuuden varmistamiseksi. Mitä syvemmälle veitsi leikkaa, sitä terävämpi sen on. Veitsen terävyys uutena mitattiin kolmella leikkausliikkeellä.

IT14293-teravyys

Terän materiaalin kovuus Mittasimme terien materiaalin kovuuden. Mitä kovempaa materiaalia terä on, sitä kauemmin se pysyy terävänä. Toisaalta kovempi materiaali on vaikeampi teroittaa ja se on myös hauraampaa.

Kestävyys Veitsen pysymistä terävänä arvioitiin toistamalla edellä kuvattu terävyystesti 60 kertaa. Lisäksi testattiin terän, holkin ja ruodin eli tangan ruostumisherkkyyttä. Standardin mukaisessa testissä veitset upotettiin 6 tunniksi 1-prosenttiseen ja 60-asteiseen suolaliuokseen. Tangan ja holkin ruostumista testattiin lisäksi asettamalla veitset huoneenlämpöiseen suolavesiliuokseen 16 tunniksi. Veitsen valmistusmateriaalien laatua tutkittiin vetämällä ja vääntämällä kahvoja, sekä altistamalla ne liuottimille ja korkeille lämpötiloille. Myös terän taivutuksenkesto testattiin. Pudotustestissä veitset pudotettiin betonialustalle kuudessa eri asennossa yhteensä 30 kertaa.

IT14293-kyocera_chroma

Paneelitesti Viisihenkisessä käyttötestin asiantuntijaryhmässä oli mukana kolme naista ja kaksi miestä. Kaksi raadin jäsenistä oli yli 60-vuotiaita. Käytännön kokeissa leikattiin kovaa ja pehmeää juustoa, kalaa, kypsää ja raakaa lihaa, raparperia, porkkanoita, vesimelonia ja tomaattia. Lisäksi silputtiin ruohosipulia.

Käyttömukavuus Veitsien puhdistamisen ja ylläpidon helppous arvosteltiin. Laboratorion asiantuntijat arvioivat myös turvallisuutta. He kiinnittivät huomiota holkkiin, kahvaan ja terään. Kahvan lisäksi arvosteltiin vielä veitsen säilyttämisen ja myyntipakkauksen avaamisen helppous. Säilyttämisen helppous arvosteltiin sen mukaan, miten kätevästi veitsen voi säilyttää myyntipakkauksessa tai sen mukana tulleessa telineessä.

Astianpesukoneen kestävyys Kokkiveitsiä ei suositella pestäväksi astianpesukoneessa. Testasimme siitä huolimatta miten hyvin veitset kestävät astianpesukoneessa pesemistä. Veitset pestiin 25 kertaa. Pesuohjelma sisälsi muun muassa esipesun, varsinaisen 35 minuutin pesun 60 asteessa ja loppuhuuhtelun 65-asteisella vedellä. Veitsien annettiin kuivua kunnolla pesujen välillä.

IT14293-Mac_korroosioIT14293-ikea_slitbar


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.