Kuluttajan testi

4.95 €

Kiertoilmakypsentimet

14.4.2022| /

Testi on tehty puolueettomassa laboratoriossa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa.

Friteeraus Testissä arvosteltiin kypsennyksen laatua ja nopeutta. Testissä kypsennettiin jäisiä ranskalaisia perunoita, kanankoipia, kevätkääryleitä, kinkkupiiras ja suklaakakku.

Perunoita paistettiin sekä suurin mahdollinen kerralla valmistettava määrä että asiantuntijoiden määrittämä optimaalinen määrä.
Ruuan kypsennykseen käytetty aika arvosteltiin suhteessa ruuan määrään, jotta voitiin vertailla erikokoisia laitteita tasapuolisella tavalla.

Kypsennetyistä ruoka-aineista arvioitiin ulkonäkö, rapeus, sekä maku, koostumus ja ruskistumisen tasaisuus. Arviot suoritti kolme kokenutta laboratorion asiantuntijaa.

Kerrallaan kypsennettiin 4 kappaletta kanankoipia, jotka painoivat noin 100g/kpl. Kevätkääryleitä kypsennettiin kerrallaan 10 kpl, paino noin 25g/kpl. Kanankoipien osalta tarkastettiin, että kaikki laitteet kuumensivat ruuan vähintään 85-asteiseksi. Testin laitteilla ei ollut tässä ongelmia.

Käyttömukavuus Laboratorion asiantuntijat arvoivat laitteiden käyttöohjeet, ohjelmoinnin ja normaalin käytön helppouden, näkyvyyden laitteen sisälle käytön aikana, puhdistamisen, siirrettävyyden ja säilyttämisen sekä monipuolisuuden.

Käyttöohjeesta arvioitiin kuvien ja tekstien selkeys, ohjeaikojen ja ehdotettujen valmistusmäärien selkeys ja esimerkkireseptit. Käytön helppoudessa huomioitiin esimerkiksi valmiin ruuan poistaminen kypsennysastiasta ja laitteen vakaus.

Monipuolisuutta arvioitaessa otettiin huomioon kuinka hyvin laitteella voi valmistaa erilaisia ruokia, kuten taikinasta tehtäviä tuotteita, tai miten hyvin voi kypsentää pieniä ruoka-aineita, kuten herneitä vihannesten seassa.

Sähkönkulutus Arvostelussa huomioitiin sähkönkulutus kaikkien testattujen ruoka-aineiden valmistuksessa. Myös sähkönkulutus arvosteltiin suhteessa kypsennetyn ruuan määrään.

Rakenteen laatu Laboratorion asiantuntijat arvioivat materiaalien ja saranoiden lujuutta sekä painikkeiden tukevuutta ja saumojen siisteyttä.

Turvallisuus Sähköturvallisuutta testattiin jännitekokeella, jolla voidaan selvittää eristyksen toimivuus. Lisäksi laitteiden ulkopinnan lämpötilat mitattiin käytön aikana erityisesti kahvojen ja painikkeiden kohdalta, joita käytetään laitteen ollessa kuuma.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.