Kuluttajan testi

3.95 €

Kasvikuivurit

14.6.2017| /

Suorituskyky

Testasimme aistinvaraisesti, miten hyvin kasvikuivurit kuivasivat eri ruokia. Kuivasimme omenoita, sieniä, viinirypäleitä, mansikoita ja lihaa. Niistä arvioitiin 5-portaisella asteikolla kuivauksen tasaisuus ja laatu, kuivatun tuotteen rakenne, purutuntuma tai rapeus, kiinteys 24 tunnin kuluttua sekä maku.

Mittasimme myös kuivaukseen kuluneen ajan sekä kuivauksen tehokkuuden punnitsemalla tuotteet ennen kuivaamista ja kuivaamisen jälkeen. Testit tehtiin valmistajan ohjeiden mukaan.

Käyttömukavuus

Käyttömukavuutta mitattiin arvioimalla kasviskuivurien kokoamisen, täyttämisen, käytön ja puhdistamisen helppoutta sekä kuivurien siirrettävyyttä ja säilytystä. Arvioimme myös käyttöohjeiden hyödyllisyyttä ja laajuutta.

Melu

Melu mitattiin desibelimittarilla laitteen edestä puolen metrin päästä. Lisäksi kolme asiantuntijaa arvioi melua kuuntelemalla.

Sähkönkulutus

Mittasimme sähkönkulutuksen viinirypäleiden kuivausprosessin aikana.

Rakenteen ja materiaalien laatu

Kasvikuivureiden rakennetta ja materiaalien laatua arvioi muutaman hengen raati.

Sähköturvallisuus

Yksinkertainen sähköturvallisuustesti tehtiin standardin mukaan.

Lämpöturvallisuus

Lämpöturvallisuutta testattiin etsimällä laitteista vaarasta kertovia symboleja ja mittaamalla kuivauksen aikana lämpötiloja laitteen pinnoista, joita voi koskettaa. Testissä myös määriteltiin, mitä materiaaleja kuivurissa on käytetty ja missä osissa ne sijaitsevat.

 


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.