Kuluttajan testi: Arkkupakastimet

4.95 €

Arkkupakastimet

22.1.2014|
Pakastusteho kertoo, kuinka monta kiloa ruokaa voidaan pakastaa 24 tunnissa pakastimessa, jossa on jo ennestään pakastettuja tuotteita. Se kertoo pakastettavan määrän 100 litran käytettävissä olevaa tilaa kohti.

Sähkönkulutus mitattiin säilytyslämpötilan pysyvyys –testin ja pakastustehokkuus-testin yhteydessä. Keskimääräinen vuorokautinen sähkönkulutus laskettiin olettaen, että iso määrä ruokaa pakastetaan kerran viikossa. Jotta erikokoisia pakastimia voitiin verrata toisiinsa, pakastimien käytettävissä oleva tila otettiin huomioon.

Oikean lämpötilan saavuttaminen
Pakastimeen laitettiin paljon pakastettavaa ja mitattiin, saavuttaako pakastin halutun -18 C°:n lämpötilan, kun noudatetaan ohjeiden suosittelemaa termostaatin säätöä.

Käyttömukavuutta mitattiin arvioimalla säätimiä, varoitus- tai merkkivaloja ja –ääniä, pakastimen puhdistamista, kannen avaamisen helppoutta sekä korien käytettävyyttä.

Lämpeneminen ilman sähköä
Testissä mitattiin, kuinka kauan pakastin pysyy riittävän kylmänä elintarvikkeille, jos virta loppuu esimerkiksi sähkökatkon aikana. Aikaa mitattiin, kunnes lämpötila nousi pakastimessa -9 °C:seen.

Melua ja tärinää arvioi aistinvaraisesti kolme testaajaa, kun laite oli käynnissä ja kun termostaatti meni päälle tai pois päältä.

Sulatus-testissä testattiin, kuinka helppoa on sulattaa pakastin ja jääkö sulanutta vettä laitteen sisälle.

Säilytyslämpötilan pysyvyys -arvosanassa testattiin, kuinka hyvin pakastin pysyy oikeassa lämpötilassa, kun ympäristön lämpötila vaihtelee 10 °C:een ja 32 °C:een välillä. Ympäristön lämpötila oli aluksi 25 °C. Termostaatti säädettiin optimiasetuksille niin, että pakastimen keskilämpötila oli tällöin -18 °C. Termostaattien säädöt pidettiin ennallaan ja ympäristön lämpötilaa laskettiin ensin 10 °C:een ja nostettiin sen jälkeen 32 °C:een. Tämän jälkeen pakastimen sisälämpötila mitattiin. Lämpötila ei saanut olla liian korkea eikä liian matala. Paras keskilämpötila oli tällöin -18 °C.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.