VALMISTAJA VASTUUSEEN KÄYTTÖOHJEISTA

Kuluttaja maalasi pellavaöljykitillä kittaamansa ikkunapuitteet noin kahden viikon kuluttua kittauksesta. Myöhemmin ilmeni, että kyseisen kitin kuivumisaika olikin 1-2 kuukautta. Liian nopea maalaus irrotti maalit kitistä, joten koko maalaustyö oli tehtävä uudelleen. Kuluttaja vaati valmistajalta korvausta työstä ja materiaaleista noin 4 000 euroa.

Kuluttajariitalautakunta totesi, että yleisesti kuluttajille myytävät ikkunakitit ovat maalattavissa viimeistään viikon kuluttua kittauksesta. Koska pellavaöljykitin käyttöohjeissa ei ollut asiasta erityistä mainintaa, oli ostaja voinut lautakunnan mielestä perustellusti olettaa, että maalaus on suoritettavissa viimeistään kahden viikon kuluttua kittauksesta.

Lautakunnan käsityksen mukaan maalipinnan irtoaminen ei edellytä kitin poistoa, vaan ainoastaan maalipinnan poiston ja uudelleen maalauksen. Ottaen huomioon, että uudelleen maalattavia ikkunoita oli lähes 30, lautakunta arvioi korjaustyöhön kuluvan aikaa noin 40 tuntia. Kitin valmistajaa suositettiin korvaamaan kuluttajalle korvauksena korjaustyöstä 400 euroa ja materiaaleista 40 euroa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.