Tabletti ladattiin huollossa

Asiakas vei tablettitietokoneensa huoltoon takuuaikana, koska se ei käynnistynyt. Huollossa todettiin, että akku oli tyhjä. Kun akku ladattiin, laite alkoi toimia. Asiakkaalta veloitettiin huollosta 50 euron lasku. Asiakas vaati kaupan purkua ja huoltolaskun mitätöimistä. 

Myyjä saa periä takuuhuollossakin kohtuullisen tarkastusmaksun, jos käy ilmi, että vika johtuu takuun ulkopuolella olevasta asiasta. Asiakkaan laitteessa ei ollut vikaa. Asiakkaalla ei ollut oikeutta kaupan purkuun, ja huoltomaksukin piti maksaa.

Kommentit (4)

Voisiko tässä saada huoltopaikan nimen näkyviin, että tietää kiertää kaukaa? Älytöntä sallia 50 € lasku latauksesta. Kohta meillä on 50 € nostomaksu pankkiautomaatilla, kun Kuluttajariitalautakunta antaa tällaisia päätöksiä. 50 € on liian iso raha latauksesta.

Tämä 50€ laskuhan ei varmaankaan ole tabletin lataamisesta vaan vian etsinnästä tunnin parin ajan. Minä olen käsityksessä että 50€ on vakiolasku jos tuot laitteen huollettavaksi ja huolto toteaa ettei siinä ole mitään vikaa.

Selvää on että aika maksaa. Vein joskus vuosia sitten tietokoneen huoltoon (Xp aikaa) veloittivat ohjelmapäivityksistä vaikka ennen huoltoa olin itse päivittännyt ohjelmistot. No muuan hullu euro (20) koko huollosta, vai liekö update ollut sitten se huolto.
Ps. koneen dvd kelkkaan oli jäänyt diagnostiikkalevy joten taisin jäädä kutenkin voiton puolelle;)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.