Koiran irvistys esti jalostuksen

Nelikuisella mittelspitz-rotuisella koiralla todettiin purentavika. Koira oli ostettu 1 000 eurolla. Koiraa ei voitu purentavian takia käyttää jalostukseen. Ostaja vaati 300 euron hinnanalennusta ja polvitutkimuksen korvaamista 112,50 eurolla. Myyjän mukaan purentavialla ei ollut merkitystä, koska koiraa ei ollut myyty jalostuskäyttöön vaan kotikoiraksi.

Kauppasopimuksessa ei mainittu, että koira olisi myyty vain koti- ja seurakoiraksi. Ostaja voi lähteä siitä, että rekisteröityä rotukoiraa voi käyttää jalostukseen. Koiraa ei voinut käyttää jalostukseen tai näyttelyissä, joten myyjän oli maksettava 300 euroa hinnanalennusta. Polvitutkimuksesta hänen ei tarvinnut maksaa, koska ostaja oli itse päättänyt teettää sen.

Kommentit (8)

Myyjä heittäytyi sairaaksi ja köyhäksi, ei ainakaan vielä ole kyseistä summaa maksanut. Tapahtumasta on parisen vuotta ja myyjä jatkaa edelleen epärehellistä toimintaansa.

Kennelliiton kauppa sopimuksella myydään koiria VAIN kotikoiraksi. Jos eläin ostetaan jalostus ja näyttely käyttöön hinta on todellakin toinen ja se mainitaan kauppasopimuksen lisäliitteessä.

Myyjällä ei ole mitään velvotteita teettään mitään tutkimuksia millekkään koiralle, omistaja teettää tutkimuksensa itse. Ja onkohan nyt aivan varma että koiraa ei ole käytetty jalostukseen? Tiedän vastaavanlaisen tapauksen ja sillä koiralla on tehty ainakin 8 sekarotuista pentuetta.

Eihän 4kk ikäisellä ole vielä’ edes hampaita. Kuka ääliö tänkin on laatinut. Todella naurettavaa.

Kuluttajariitalautakunnan ratkaisut ovat aina suosituksia. Jos osapuolet eivät toimi suositusten mukaan, asian voi viedä käräjäoikeuden ratkaistavaksi. Käräjäoikeudella on myös toimeenpanovalta – eli jos käräjäoikeus määrää korvauksen maksettavaksi, mutta sitä ei kuitenkaan maksettaisi, se voidaan ottaa ulosottoteitse.

Tuskin on maksanut, ei ole maksanut isompiakaan hammasremontteja mitä on kasvattajan kasvateille jouduttu tekemään.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.