• Kannettavat bluetooth-kaiuttimet
 • Artikkeli
 • Näin testasimme
 • Testitulokset
 • Hero image

  Kannettavat bluetooth-kaiuttimet

  Testasimme 39 bluetooth-kaiutinta, joista 26 on pienikokoisia ja 13 suurempia. Testitulosten perusteella laadukasta ääntä ei saa pienessä paketissa, eikä myöskään kovin halvalla.

   

  Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

  Kannettava bluetooth-kaiutin.

  Akkukesto vaihtelee paljon

  Kannettavien bluetooth-kaiuttimien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme, jossa perehdymme kaiuttimien äänenlaatuun ja akkukestoon.

  Parhaimmillaan akku kestää lähes 39 tuntia yhdellä latauksella, kun heikoimman akkukeston kaiuttimella musiikki hiljenee jo reilussa viidessä tunnissa. Myös latausajoissa on eroja.

  Tutustu artikkeliin

  Mitä testi sisältää?

  Langattomalla bluetooth-kaiuttimella voit nauttia laadukkaasta äänentoistosta missä tahansa oletkin. Sisäänrakennetun akun ansiosta musiikki kulkee mukanasi esimerkiksi rannalle tai pidemmillekin reissuille. Äänenlähteenä voi käyttää esimerkiksi puhelinta, tablettia tai tietokonetta.

  Testasimme 39 kannettavaa bluetooth-kaiutinta. Kevyimmät pikkukaiuttimet painavat noin 200 grammaa, isoimmat jopa yli 10 kiloa. Ostopäätöstä tehdessä onkin syytä miettiä, kuinka paljon kaiutinta aikoo kantaa mukana.

  Bluetooth-kaiuttimien äänenlaadussa on suuria eroja. Jos kaiuttimen on mahduttava taskuun, äänenlaadussa joutuu tekemään myönnytyksiä. Suuremmat kaiuttimet toistavat myös matalammat äänitaajuudet paremmin, ja niiden joukosta löysimme myös erinomaista äänenlaatua tarjoavia laitteita.

  Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Olemme ryhmitelleet tuotteet pieniin ja isoihin kaiuttimiin, jolloin löydät helpommin parhaan laitteen omiin tarpeisiisi. Voit rajata tuotteita merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella. Näet taulukosta myös laitteiden ajantasaiset hinnat ja voit katsoa, mistä kaiuttimen saa ostettua halvimmalla.

  Kannettavien bluetooth-kaiuttimien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 24.5.2023 sekä painetun lehden numerossa 4/2023.

  Kaiutin ja kaiuttimen testauslaitteistoa kaiuttomassa kuunteluhuoneessa.

  Testin bluetooth-kaiuttimien taajuusvasteen mittaus ja muut tekniset mittaukset tehtiin kuvan kaiuttomassa kuunteluhuoneessa.

  Näin testasimme kannettavat bluetooth-kaiuttimet

  Akkukäyttöiset kaiuttimet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa äänenlaatua, käyttömukavuutta, akunkestoa ja latausnopeutta.

  Äänenlaatua arvioitiin kaiuttomassa huoneessa tehdyillä teknisillä mittauksilla ja kuuntelutesteillä. Kuuntelutesteihin osallistui viisi laboratorion asiantuntijaa, jotka kuuntelivat kaiuttimilla puhetta ja erilaisia musiikkinäytteitä.

  Lue lisää kaiuttimien testauksesta

  Nämä kannettavat bluetooth-kaiuttimet testasimme

  Pienet bluetooth-kaiuttimet

  Audio Pro P5
  Bang & Olufsen Explore
  Bose SoundLink flex
  Bose Soundlink Revolve II
  Dali Katch G2
  House of Marley No Bounds XL
  Huawei Sound Joy
  JBL Charge 5
  JBL Flip 5
  JBL Flip 6
  JBL Flip Essential 2
  JBL Go 3
  JBL Go Essential
  JBL Pulse 5
  Marshall Emberton II
  Marshall Middleton
  Marshall Willen
  Philips TAS5505
  Philips TAS7505
  Sonos Roam
  Sonos Roam SL
  Sony SRS-XB13
  Sony SRS-XE200
  Sony SRS-XE300
  Ultimate Ears Wonderboom 3
  Yamaha WS-B1A

  Isot bluetooth-kaiuttimet

  Audio Pro A15
  Audio Pro Addon T3+
  Devialet Mania
  Harman Kardon Onyx Studio 7
  JBL Boombox 3
  JBL Partybox 110
  JBL Xtreme 3
  Marshall Kilburn II
  Marshall Tufton
  Sonos Move
  Sony SRS-XG300
  Sony SRS-XG500
  Sony SRS-XP500

  Katso testin tulokset

  Tietoa meistä

  Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

  Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

  Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

  Lue lisää

  Testaamme tuotteet puolestasi

  Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

  Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

  Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

  Lisätietoa testauksesta

  Sivun kuvat: Laura Oja, IStock ja ICRT

  Ladataan...

  Kuluttaja

  Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.