• Kannettavat bluetooth-kaiuttimet
 • Artikkeli
 • Näin testasimme
 • Testitulokset
 • Hero image

  Kannettavat bluetooth-kaiuttimet

  Testasimme 32 akulla varustettua bluetooth-kaiutinta, joista pienemmät ovat selvästi alle kaksikiloisia ja suuremmat yli kaksikiloisia. 200 euron hintainen pikkukaiutin nousi äänenlaadussa ylitse muiden.

   

  Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

  Akkukesto vaihtelee paljon

  Kannettavien bluetooth-kaiuttimien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

  Artikkelissa perehdymme muun muassa laitteiden käytettävyyteen ja akkukestoon. Yhdellä latauksella pisimpään jaksaa isojen kaiuttimien Testivoittaja, jonka akku kesti testissä keskimäärin 27 tuntia 14 minuuttia. Akkukestoltaan koko testin heikoin jaksaa soittaa yhdellä latauksella vain 5 tuntia ja 40 minuuttia.

  Tutustu artikkeliin

  Mitä testi sisältää?

  Mikäli haluat kuunnella musiikkia, äänikirjoja tai vaikka podcasteja eri huoneissa tai ulkona, langattomat bluetooth-kaiuttimet voivat olla hyvä valinta. Kaiuttimien langattomuus ja sisäänrakennetut akut ovat suuria etuja perinteisiin stereoihin verratessa, sillä kaiutinta voi siirtää sinne missä itse kulloinkin on.

  Kaiuttimet ladataan usb-liitännän kautta tai kytkemällä suoraan verkkovirtaan. Äänenlähteenä voi käyttää esimerkiksi puhelinta, tietokonetta tai tablettia. Useimmat testin kaiuttimet ovat vedenkestäviä.

  Testimme avulla selvität, mikä on sinun budjettiisi ja tarpeisiisi paras kannettava bluetooth-kaiutin.

  Pääset tutustumaan kattavaan testitaulukkoon, josta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin kaiuttimesta. Näet taulukosta laitteiden ajantasaiset hintatiedot ja sen, miten hinta on kehittynyt. Lisäksi näet, mistä bluetooth-kaiuttimet saa ostettua halvimmalla.

  Kannettavien bluetooth-kaiuttimien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 9.3.2022 sekä painetun lehden numerossa 2/2022.

   

  Näin testasimme kannettavat bluetooth-kaiuttimet

  Akkukäyttöiset kaiuttimet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa äänenlaatua, käyttömukavuutta ja akunkestoa.

  Kuuntelut suoritti viisi eri-ikäistä, kokenutta musiikinkuuntelijaa, joiden musiikkimaut poikkeavat toisistaan. He kuuntelivat kaiuttimilla puhetta, klassista musiikkia, popmusiikkia ja jazzia.

  Lue lisää kaiuttimien testauksesta

  Nämä kannettavat bluetooth-kaiuttimet testasimme

  Pienet bluetooth-kaiuttimet

  Bang & Olufsen Beosound A1 (2nd Gen)
  Bang & Olufsen Beosound Explore
  Bose SoundLink Revolve+ II
  Bose SoundLink Revolve II
  JBL Charge 5
  JBL GO 3
  JBL Clip 4
  JBL Flip Essential
  JBL Flip 5
  JBL Flip 6
  JBL Link Portable
  JBL Pulse 4
  LG XBOOM Go PL5
  Marshall Emberton
  Sonos Roam
  Sony SRS-XB13
  Sony SRS-XB33
  Sony SRS-XB23
  Ultimate Ears Wonderboom 2
  Ultimate Ears Boom 3
  Ultimate Ears Megaboom 3

  Isot bluetooth-kaiuttimet

  Bang & Olufsen Beolit 20
  JBL Boombox 2
  JBL Xtreme 3
  JBL Xtreme 2
  LG XBOOM 360 RP4
  Marshall Kilburn II (Bluetooth)
  Sonos Move
  Sony SRS-XB43
  Sony SRS-XP700
  Sony SRS-XG500
  Ultimate Ears Hyperboom

  Tietoa meistä

  Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

  Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

  Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

  Lue lisää

  Testaamme tuotteet puolestasi

  Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

  Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

  Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

  Lisätietoa testauksesta

  Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

  Ladataan...

  Kuluttaja

  Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.