Testissä 35 työtason alle sijoitettavaa astianpesukonetta: laadukkaan laitteen saa maltilliseen hintaan, kovakaan hinta ei takaa laatua

Hinta-laatusuhteeltaan parhaat astianpesukoneet ovat noin 500–600 euron hintaluokassa. 

Testasimme Kuluttajan numerossa 6/2021 yhteensä 35 työtason alle sijoitettavaa astianpesukonetta. Kun mukaan laskee tuotteiden identtiset mutta eriväriset rinnakkaismallit, eri tuotteita on testissä peräti 67. 

Pöytätason alle sijoitettava, 60 senttimetriä leveä astianpesukone on monen keittiön perusvalinta. Siihen mahtuu koko perheen tiskit ja käyttö on isomman koon puolesta mukavampaa kuin myös testaamillamme kapeammilla 45 sentin levyisillä pienempikokoisilla astianpesukoneilla. Vaihtoehtona perinteiselle astianpesukoneelle on keittiön sisustukseen integroituva kalustepeitteinen astianpesukone.

60-senttisiä tiskikoneita testatessa suoritettiin yhteensä 140 pesua, joissa puhdistettiin 3 700 astiaa. Sähköä testeissä kului 126 kilowattituntia ja vettä 1 496 litraa. Testin edullisin tiskikone maksaa Suomessa 240 euroa, kallein peräti 1 500 euroa.

Testituloksista käy ilmi, että korkeakaan hinta ei takaa laatua. Laadukkaan koneen saa jo maltilliseen hintaan. Hinta-laatusuhteen osalta testiryhmästä parhaat vaihtoehdot ovat tyypillisesti 500–600 euron hintaluokassa. 

Kaikki ryhmän koneet yltävät vähintään hyvään pesutulokseen. Suurimmat erot pesutulosten osalta oli kattiloiden ja vuokien puhdistumisessa, sillä vain yksi laite puhdisti kattilat ja vuoat erittäin hyvin. Kuivaustuloksissa erot ryhmän sisällä olivat pesutuloksia suuremmat. Pesuohjelmien kestossa koneet eivät vakuuttaneet. Pesuaikojen erot eri pesuohjelmien välillä ovat sen verran suuret, että astioiden pesun sopivaa hetkeä kannattaa hieman pohtia.

Koneista peräti 18 sai erittäin hyvän arvosanan melutasostaan. Niiden melutaso jäi selkeästi alle vaimean puheen. Yksi kone paljastui selvästi muita äänekkäämmäksi.

Tiskikoneiden Testivoittaja vuosimallia 2021 pärjää erittäin hyvin monessa testimme kategoriassa ja on siten tasavarma valinta päivittäiseen käyttöön. Toiselle sijalle yltävä kone on kuitenkin Testivoittajaamme lähes puolet halvempi, ja erinomaisesta hinta-laatusuhteestaan Hyvä ostos -merkinnän ansainnut laite sitäkin halvempi.

Testin lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän asiakasnumerosi. Mikäli et ole tilaaja, voit ostaa lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Testaamme tuotteet puolestasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.