Testasimme 32 akulla varustettua bluetooth-kaiutinta: 200 euron hintainen pikkukaiutin nousi äänenlaadussa ylitse muiden

Testasimme 32 bluetooth-kaiutinta: jo halvalla voi saada hyvää äänenlaatua.

Hyvänkään puhelimen tai tabletin kaiuttimet eivät pärjää äänenlaadultaan erilliselle bluetooth-kaiuttimelle. Erityisesti matalat äänet eli bassotaajuudet jäävät kokonaan uupumaan mobiililaitteiden kaiuttimista.

Testasimme Kuluttajan tuoreimmassa numerossa yhteensä 32 akulla varustettua bluetooth-kaiutinta. Kaiuttimet on jaettu kahteen kokoluokkaan painon perusteella. Pienikokoisemmat kaiuttimet painavat 0,2–1,3 kilogrammaa ja maksavat 40–340 euroa. Kuten niin monen muunkin testaamamme tuoteryhmän kohdalla, hinta ei tälläkään kertaa ole tae laadusta: halvin pikkukaiutin osoittautui kokonaispistemäärältään yhtä hyväksi kuin kalleinkin. Yhteensä pieniä kaiuttimia on testissä mukana 21 kappaletta.

Suuremmat kaiuttimet ovat kalliimpia: hintahaitari on 170 eurosta aina 550 euroon saakka. Laitteet painavat 2,0–16,9 kiloa. Pelkkä massa ei kuitenkaan kerro jykevästä äänentoistosta, sillä testiryhmän painavin laite eli Sony SRS-XP700 jäi 11 laitteen testiryhmän jaetulle 7. sijalle.

Suurempi koko ei myöskään välttämättä tarkoita muhkeampaa ääntä: testimme parhaan äänenlaatuarvosanan saa pienten kaiuttimien 2. sijalle yltänyt vain noin 0,4 kilon painoinen Sonos Roam. Sonos ei kuitenkaan pärjää pikkukaiuttimien Testivoittajalle esimerkiksi käyttömukavuudeltaan tai akkukestoltaan: Sonos jaksaa vain 5 tuntia 40 minuuttia yhdellä latauksella, siinä missä Testivoittaja kellottaa yli kaksinkertaisen käyttöajan ja testin parhaimmat kaiuttimet – koosta riippumatta – jaksavat rokata yli vuorokauden yhdellä akullisella.

Testien lukemiseen tarvitset lehden takakannesta löytyvän asiakasnumerosi. Mikäli et ole Kuluttajan tilaaja, voit myös ostaa lukuoikeuden yksittäiseen testiin.

Testaamme tuotteet puolestasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.