Miksi uusi laite maksaa saman verran kuin täyttöpakkaus?

Hyttyskarkotteen epälooginen hinnoittelu ihmetyttää Kuluttajan lukijaa. Karkotelaite ja sen täyttöpakkaus maksavat Hong Kong -tavarataloissa tismalleen saman verran.

Kuluttajan lukija kertoo löytäneensä avun ärsyttäviin, sisätiloissa iniseviin hyttysiin. Raidin sähköinen Liquid Electric -hyttyskarkotelaite hyydyttää lukijan kokemuksen mukaan jopa ampiaiset ja paarmat, tosin esimerkiksi Terveyskirjaston mukaan hyttyskarkotteet eivät niihin tehoa.

Laite kiinnitetään pistorasiaan, jolloin sen nestepullosta vapautuu huoneilmaan hyttyskarkotetta. Nestepulloja myydään myös erillisinä täyttöpakkauksina.

Viimeisimmällä mökkireissullaan lukija kuitenkin huomasi, että laitteet olivat loppuneet kaupan hyllystä. Vain täyttöpakkauksia oli jäljellä. Mökkireissu oli pilalla.

Syy tyhjään hyllyyn oli ilmeinen: laite ja nestepullo maksavat useimmissa marketeissa vain euron enemmän kuin pelkkä täyttöpullo.

Joissain myymälöissä niiden hinta on tismalleen sama. Esimerkiksi Hong Kong -tavaratalojen verkkokauppa myy molempia 9,99 eurolla.

Mistä kummallinen hinnoittelu johtuu, Hong Kongin tuoteryhmäpäällikkö Toni Ovaskainen?

”Tukkuliike on hinnoitellut tuotteet lähelle toisiaan. Se ohjaa vahvasti jälleenmyyjien hinnoittelua. Täyttöpakkaus on valikoimassamme asiakkaille, jotka haluavat tehdä ekologisen valinnan.”

Kommentit (1)

Ei koske vain kuin Suomea. Täyttöpakkauksen hinta on todellakin sama tai hieman halvempi kuin alkupakkauksen (s.s.itse laitteenkin). Ei taida olla tukkuliikkeen hinnoittelusta kyse. Maahantuojat joka maassa! Viime kädessä ”syyllinen” on valmistaja hinnoitteluineen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.