Joulukalentereiden kilohinnoissa rutkasti ilmaa

Makeisia sisältävän joulukalenterin kilohinta voi olla lähes nelinkertainen verrattuna makeisten perinteisiin myyntipakkauksiin. Kuluttaja vertaili ruokakauppoihin saapuneiden kalentereiden kilohintoja ympäri vuoden myytäviin makeispakkauksiin.

Suurin ero löytyi Fazerin suklaajoulukalenterista. Sen kilohinta on liki 40 euroa. Kalenteri tosin sisältää viittä erilaista suklaakonvehtia. Kalenterissa on muun muassa maitosuklaakonvehteja sekä maito- ja valkosuklaakonvehteja. Jos niitä ostaa 320 gramman konvehtirasiassa, tulee kilohinnaksi reilut 12 euroa. Maitosuklaalevyn kilohinta on vieläkin halvempi: vajaat 11 euroa.

Fazerin Dumle-joulukalenteri puolestaan maksaa kilohinnaltaan yli 33 euroa, kun Dumle-pussin saa noin 11 euron kilohinnalla. Kalenterin kerrotaan kuitenkin sisältävän seitsemää erilaista Dumle-karkkia.

Suklaalle tulee lisähintaa myös Marsin M&M’sin joulukalenterissa. Kalenterin kilohinta on runsaat 27 euroa. Hinta on lähes kaksinkertainen verrattuna M&M’s-karkkipussiin, joka maksaa vajaat 15 euroa kilolta.

Salmiakkia sisältävä kalenteri voi olla joko kallis tai halpa – riippuen siitä, mihin sitä vertaa. Halvan salmiakkikalenterin kilohinta on runsaat 20 euroa. Puolet halvemmalla saa esimerkiksi Halvan 250 gramman salmiakkikalapaketin, jonka kilohinta on alle 10 euroa. Sen sijaan Halvan pienen pastilliaskin kilohinta on lähes 28 euroa.

Satunnaisotannan kallein joulukalenteri kilohinnaltaan on Ferreron Kinder Maxi Mix -kalenteri: runsaat 42 euroa. Jos Kinder Maxi -suklaata ostaa esimerkiksi kuuden pienen patukan paketissa, tulee kilohinnaksi vajaat 16 euroa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.